Spiegel: «Απεργίες στην Ελλάδα: Κάτω η χούντα»

Εξακολουθεί να απασχολεί τη διεθνή ειδησεογραφία ο «ξαφνικός θάνατος» της ΕΡΤ με τα περισσότερα ξένα ΜΜΕ να κάνουν πυκνές αναφορές στις εξελίξεις στη χώρα μας.

Νέο δημοσίευμα του Spiegel αναφέρει: «Απεργίες στην Ελλάδα: Κάτω η χούντα» αναφερόμενο στις ογκώδης διαδηλώσεις

σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

«Τα συνδικάτα κήρυξαν απεργίες με αφορμή την ΕΡΤ, οι οποίες στη συνέχεια πήραν μαζικό χαρακτήρα και εξελίχθηκαν σε πορείες κατά της λιτότητας», αναφέρει χαρακτηριστικά το γερμανικό περιοδικό. «Τα πάντα στη χώρα έχουν παραλύσει. ''Κάτω η χούντα'' γράφουν στα πλακάτ οι διαδηλωτές, ενώ οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, αγνοώντας τις υποδείξεις της κυβέρνησης εξέπεμπαν το σήμα μέσω του ίντερνετ. Η αντίδραση από τον υπουργό Οικονομικών δεν άργησε να έρθει, καθώς ο κ. Στουρνάρας μέσω ενός e-mail, το οποίο φέρεται να υπογράφει σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών, ζήτησε τη διακοπή της αναμετάδοσης του σήματος της ΕΡΤ από τα μέσα ενημέρωσης, ειδάλλως θα προχωρήσει σε κυρώσεις που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία», μεταδίδει το Spiegel.

Το περιοδικό κάνει εκτενή αναφορά και στο «μπλακ άουτ» των media στην Ελλάδα. «Η χώρα βρίσκεται σε πλήρη συσκότιση, καθώς η απεργία στα ΜΜΕ μπλοκάρει την κάλυψη των ραγδαίων εξελίξεων».

Και καταλήγει: «Πολλοί είναι οι Έλληνες, κυρίως δημόσιοι υπάλληλοι, που βλέπουν το κλείσιμο της ΕΡΤ ως ένα... προειδοποιητικό σημάδι», φιλοξενώντας μαρτυρίες απλών πολιτών που εκφράζουν τη δική τους γνώμη για τα γεγονότα.

Keywords
Τυχαία Θέματα