Reuters: Η Ελλάδα ζήτησε λεφτά, καθώς ξεμένει από ρευστό στις 9 Απριλίου- Τι λέει το ΥΠΟΙΚ

Το έγκυρο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχους της ευρωζώνης, υποστηρίζει σε δημοσίευμά του, πως «οι δανειστές της Ελλάδας απορρίπτουν αίτημα της Αθήνας για εκταμίευση κεφαλαίων πριν υπάρξει συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις, ενώ η Αθήνα τους επισήμανε ότι ξεμένει από ρευστό στις

9 Απριλίου».

Το αίτημα για εκταμίευση χρημάτων το οποίο απορρίφθηκε από τους εταίρους φαίνεται να υπεβλήθη από την Αθήνα στην τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group χθες, Τετάρτη.

«Η έκκληση της Ελλάδας ακολούθησε τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Ν.Βούτση την Τετάρτη ότι η χώρα θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ της αποπληρωμής 450 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ στις 9 Απριλίου και της πληρωμής συντάξεων και μισθών. Ο κ. Βούτσης είπε ότι θα επέλεγε το δεύτερο. Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης έσπευσε να διαψεύσει το ενδεχόμενο καθυστέρησης στην πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ» σημειώνει το Reuters.

«Η Ελλάδα θα μπορέσει να λάβει τη δόση των 7,2 δισ. ευρώ, από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ, εάν υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση», αναφέρεται επίσης.

«Δεν υπήρξε στην τηλεδιάσκεψη κάποια λύση αναφορικά με το τι θα συμβεί εάν οι διαπραγματεύσεις διαρκέσουν πέραν της 9ης Απριλίου» σημειώνει ακόμη το Reuters., σύμφωνα με το οποίο «η Ελλάδα έστειλε πιο λεπτομερή λίστα με μεταρρυθμίσεις στους θεσμούς, αλλά χρειάζεται ακόμα δουλειά καθώς απέχει από το να κρίνεται ικανοποιητική, υποστηρίζουν οι ευρωπαίοι».

Αξιωματούχοι της ευρωζώνης σημείωσαν ακόμη στην τηλεδιάσκεψη ότι «παρότι τεχνικά κλιμάκια των θεσμών είναι τρεις εβδομάδες στην Αθήνα, χρήσιμη δουλειά έγινε μόνο τις τελευταίες τέσσερις μέρες και με αυτό το ρυθμό η επίτευξη συμφωνίας ως το τέλος Απριλίου είναι αδύνατη».

«Τα κλιμάκια πάσχιζαν να συγκεντρώσουν πληροφορίες γιατί έλληνες αξιωματούχοι κάποιες φορές δεν ήξεραν τους σχεδιασμούς και κάποιες δεν επιτρέπονταν να μιλήσουν για αυτές», επισημαίνει το πρακτορείο ειδήσεων.

«Νέες συνομιλίες θα γίνουν στο Euroworking Group στις 8 Απριλίου, αλλά και τότε δεν είναι πιθανό να κλείσει η συμφωνία», εκτιμούν οι αξιωματούχοι που μίλησαν στο Reuters. «Στόχος είναι να έχουμε συμφωνημένη λίστα για τις μεταρρυθμίσεις, που θα περιλαμβάνει και τον αντίκτυπο που θα έχουν στον ελληνικό προϋπολογισμό, στην επόμενη συνάντηση του Eurogroup που θα γίνει στη Ρίγα στις 24 Απριλίου», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Οικονομικών προέβη σε διάψευση του δημοσιεύματος του Reuters, με ανακοίνωση που εξέδωσε. «Το Υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει κατηγορηματικά το ανώνυμο δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters για θέματα που υποτίθεται ότι συζητήθηκαν στη διάρκεια του Euro Working Group, την 1η Απριλίου. Τέτοια δημοσιεύματα υπονομεύουν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.

Πηγή: news.in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα