Publicis: «Ευρώπη 2013, μια ήπειρος που παραπαίει»

Με μελανά χρώματα καταγράφεται η κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρη την Ευρώπη και είναι συνάρτηση των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Οι τρεις στους τέσσερις Ευρωπαίους θεωρούν ότι η οικονομική κρίση στη χώρα τους πρόκειται να επιδεινωθεί αυτό το χρόνο...

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε έγινε για λογαριασμό των Ipsos/CGI σε δείγμα 6.000 προσώπων και τη ζήτησε ο όμιλος Publicis, ο οποίος έκανε λόγο για μια «ζοφερή κατάσταση κι ένα δύσκολο μέλλον».

Η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία

του τομέα της διαφήμισης σε παγκόσμιο επίπεδο δημοσίευσε σήμερα (07/05) ένα έγγραφο 110 σελίδων με τίτλο «Ευρώπη 2013, μια ήπειρος που παραπαίει», το οποίο περιέχει στοιχεία της ποσοτικής έρευνας που έγινε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο σε δείγμα 6.000 πολιτών σημαντικών ευρωπαϊκών χωρών (Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Πολωνία, Ιταλία, Ισπανία) από τις Ipsos/CGI και της ποιοτικής έρευνας σε δείγμα 400 ευρωπαίων πολιτών που διεξήγαγε το FreeThinking, ένα εργαστήριο μελετών που συνεργάζεται με την Publicis.

«Η κατάσταση είναι ζοφερή, το μέλλον φραγμένο, η εμπιστοσύνη στους εθνικούς θεσμούς μειώνεται και οι θεσμοί της Ευρώπης είναι απόντες. Αλλά αυτό που δημιουργεί ακόμη περισσότερο εντύπωση είναι η ρήξη ανάμεσα στο βορρά και στο νότο», σημειώνει ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Publicis Μορίς Λεβί στο προοίμιο της μελέτης.

Στους πληθυσμούς αυτών των έξι χωρών, τα συναισθήματα που κυριαρχούν είναι μια περιρρέουσα απαισιοδοξία (45%), μια λανθάνουσα ανησυχία (36%) κι εξίσου η παραίτηση (32%) και η οργή (32%), σύμφωνα με την έρευνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα