Public Issue: Το 45% των Ελλήνων «βλέπει» θετικά τη νέα κυβέρνηση

Ανασφάλεια, αβεβαιότητα και μια μικρή ελπίδα για το μέλλον αναφορικά με την νέα κυβέρνηση κατέγραψε το βαρόμετρο της Public Issue για την Καθημερινή και τον ΣΚΑΪ.

Αναλυτικά, όσον αφορά στην πρώτη εντύπωση των ψηφοφόρων για τη νέα κυβέρνηση, το 45% δηλώνει πως έχει διαμορφώσει μία μάλλον θετική εντύπωση, ενώ το 43% έχει σχηματίσει μία μάλλον αρνητική εντύπωση.

Από

την άλλη πλευρά, για την αξιωματική αντιπολίτευση, το 56% έχει μία μάλλον αρνητική εντύπωση για το έως τώρα έργο του ΣΥΡΙΖΑ και μόλις το 31% να τηρεί μία μάλλον θετική εντύπωση.

Συνολικά, το 51% εμφανίζεται απαισιόδοξο (σίγουρα/μάλλον όχι) ενώ το 47% δηλώνει αισιόδοξο (σίγουρα/μάλλον ναι) για την ικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

Σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα, το 40% των πολιτών αισθάνεται καθόλου ικανοποιημένο από το αποτέλεσμα, ενώ το 33% είναι λίγο ικανοποιημένο. Στον αντίποδα, μονάχα το 4% δηλώνει πολύ ικανοποιημένο και το 21% εμφανίζεται αρκετά ικανοποιημένο. Η δυσαρέσκεια αυτή ακολουθεί, σε γενικές γραμμές την εικόνα που διαμορφώθηκε και έπειτα από τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Την ίδια στιγμή, το 66% εκτιμά πως τα πράγματα στην Ελλάδα οδεύουν προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ το 39% των πολιτών δηλώνει πως δεν εμπιστεύεται κανένα κόμμα για το έργο της διακυβέρνησης, με τη Νέα Δημοκρατία πάντως να χαίρει της εμπιστοσύνης του 28%, ακολουθούμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ (αμφότεροι 17%) και το ΠΑΣΟΚ (15%). Καμία από τις υπόλοιπες παρατάξεις δεν έλαβε ποσοστό μεγαλύτερο του 5%.

Εν τω μεταξύ, η ΔΗΜΑΡ παραμένει, όπως και προεκλογικά, το κόμμα με τη μεγαλύτερη δημοτικότητα (60%), ακολουθούμενη από τη ΝΔ (49%) και τον ΣΥΡΙΖΑ (46%).

Εξάλλου, δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός αναδεικνύεται ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης με 64% και ακολουθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με 50%. Άνοδο κατά 5% καταγράφει και η δημοφιλία του Νίκου Μιχαλολιάκου, ενώ και ο Πάνος Καμμένος αυξάνει τη δημοφιλία του κατά 3%.

Η ίδια εικόνα διαμορφώνεται και στο ερώτημα καταλληλότητας των πολιτικών αρχηγών για την πρωθυπουργία, με τον κ. Σαμαρά να απολαμβάνει την υποστήριξη του 25% (αύξηση 5 μονάδων από το Βαρόμετρο Μαΐου), αφήνοντας δεύτερο τον Αλέξη Τσίπρα (18%, πτώση 4 μονάδων) και τρίτο τον κ. Βενιζέλο (10%, πτώση 6 μονάδων).

Keywords
Τυχαία Θέματα