Nτέρμπι… πληγωμένων δικεφάλων!

Το παιχνίδι της Κυριακής στο Ολυμπιακό στάδιο ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής. Εύκολο αναμένεται το έργο για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό!

Του Μιχάλη Τσαμπά

Υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να είναι ανάμεσα στις ομάδες, που διεκδικούν το πρωτάθλημα. Θεωρητικά άλλωστε βάσει ονόματος και ιστορίας αυτό ισχύει κάθε χρόνο στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου.

Στην πορεία όμως λυγίζουν από τα χρόνια δυσεπίλυτα προβλήματα και μετατρέπονται ως… κομπάρσοι πολυτελείας. Αυτό συμβαίνει και φέτος με τις περιπτώσεις της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, που βασανίζονται για πολλά χρόνια, καθώς παραμένουν δέσμιοι των οικονομικών προβλημάτων και των μη ισχυρών διοικήσεων.

Οι δυο «δικέφαλοι» του Βορρά και του Νότου διασταυρώνουν τα ξίφη τους την Κυριακή στο Ολυμπιακό στάδιο σε ένα ματς, όπου φόντο έχει απλά… την τρίτη θέση. Είπαμε σε καμία περίπτωση η αγωνιστική τους εικόνα δεν δείχνει ικανή, ώστε μια εκ των δύο να μπει σφήνα στους «αιωνίους», διεκδικώντας το πρωτάθλημα ή την 2η θέση. Έστω κι αν αυτή στο φινάλε θα προκύψει από την διαδικασία των play off! To βράδυ της Κυριακής στο Ολυμπιακό στάδιο οι δύο ομάδες θα πάνε πληγωμένες. Η ΑΕΚ στο περιθώριο της Ενωσίτικης συνάντησης, που θα γίνει το πρωί και στον απόηχο των προσφυγών που έχουν κάνει αρκετοί βασικοί παίκτες.

Ο ΠΑΟΚ σε ακόμη πιο βαρύ κλίμα θα παραταχθεί στο ΟΑΚΑ. Ο αποκλεισμός της περασμένης Τετάρτης στο κύπελλο από τον Ατρόμητο μέσα στην Τούμπα και ειδικά με τον τρόπο που ήρθε παραμένει ανοιχτή πληγή. Η οποία μάλιστα δύσκολα θα κλείσει κι ως το φινάλε της σεζόν, αφού οι Θεσσαλονικείς έχασαν μια μοναδική ευκαιρία να διεκδικήσουν έναν τίτλο! Παράλληλα αυτός ο αποκλεισμός και κυρίως τα όσα ακολούθησαν με τις αποδοκιμασίες των οπαδών κατά του Ζαγοράκη σημαίνει και διοικητικές εξελίξεις, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Θοδωρή Ζαγοράκη να αποφασίζει οριστικά να… παραδώσει την προεδρική καρέκλα και τον Ζήση Βρύζα να είναι τουλάχιστον ως το καλοκαίρι ο αντικαταστάτης του!

Εύκολα ή… πονηρά;

Από εκεί και πέρα όσο αφορά τους αγώνες των δύο πρωτοπόρων της Σούπερ Λίγκας, μάλλον θα βάλουν ακόμη τρεις βαθμούς στο… σακούλι στην μάχη προς τον τίτλο του πρωταθλήματος. Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός, με την… ασφάλεια και την καλή ψυχολογία που του παρέχει το +5 της κορυφής, θα αντιμετωπίσει στο Καυταντζόγλειο την ουραγό Δόξα Δράμας. Μόλις πριν από λίγες ημέρες στο εξ αναβολής ματς του ΟΑΚΑ οι «πράσινοι» έφτασαν ως το 89’ για να βάλουν το γκολ, που έδωσε την νίκη. Οπότε έτσι κι αλλιώς είναι ένα… πονηρό παιχνίδι, όμως σαφώς και το «τριφύλλι» είναι το μεγάλο φαβορί για να πάρει το «τρίποντο»!

Ανάλογο αποτέλεσμα, νίκη δηλαδή και τρεις βαθμοί, αναμένεται και για τον Ολυμπιακό, που πλέον αν θέλει στο φινάλε να στεφθεί πρωταθλητής, δεν έχει άλλα περιθώρια για απώλειες. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται το βράδυ του Σαββάτου στο γήπεδο Καραϊσκάκη τον πάντα επικίνδυνο Εργοτέλη, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να αντιμετωπίζει αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, όσο αφορά τον καταρτισμό της ενδεκά

Keywords
Τυχαία Θέματα