Mονομαχία Μακρόν- Λεπέν: Δείτε LIVE όλες τις εξελίξεις στη Γαλλία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η Γαλλία αγωνιά. Ποιος θα πάρει την προεδρία;

Ο Μακρόν φαίνεται να προηγείται με 23,7% έναντι 21,7% της Λεπέν.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί η διαφορά ανάμεσα στους δύο ανθυποψήφιους οι Γάλλοι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν τον επόμενο πρόεδρο της πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας την μεθεπόμενη Κυριακή, στις 7 Μαΐου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρίας Kantar Sofres One point

για τη Figaro, ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λε Πεν ισοψηφούν στο 23% και ακολουθούν Φρανσουά Φιγιόν και Ζαν Λικ Μελανσόν με 19%.

Ο Μπενουά Αμόν πήρε 7%.

Ο Μακρόν λαμβάνει το 23% και η Λεπέν το 22% , σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Harris Interactive.

Ο Μακρόν εξασφαλίζει το 23,8% και η Λεπέν το 21,6%, εκτιμά ο Ifop .

Η εταιρεία Kantar Sofres One point για τη Figaro, προβλέπει: Ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λε Πεν ισοψηφούν στο 23% και ακολουθούν Φρανσουά Φιγιόν και Ζαν Λικ Μελανσόν με 19%. Ο Μπενουά Αμόν πήρε 7%.

Ταξί δωρεάν

Ένας ταξιτζής στη Βρετάνη από την Κυριακή 9 Απριλίου έκανε γνωστό μέσα από τον Τύπο ότι για τη σημερινή μέρα το ταξί του θα είναι στη διάθεση των ηλικιωμένων ή άλλων ανήμπορων ψηφοφόρων για να τους μεταφέρει στο εκλογικό τους κέντρο.

Έρχομαι στη θέση τους, μια μέρα θα γεράσω και εγώ και θα ήθελα κάποιος να ασχοληθεί μαζί μου», δήλωσε στο τοπικό ραδιόφωνο «France Bleu » ο Γκιγιόμ Αμόν που έχει το ίδιο επώνυμο με τον υποψήφιο Μπενουά Αμόν αλλά καμία σχέση μαζί του όπως εξήγησε.
Τον ακολούθησαν πολλοί συνάδελφοι του.

Και ποτό…!

Στο Παρίσι, το blog « My little Paris » συνεργάστηκε με 20 μπαρ, που θα προσφέρουν ποτό δωρεάν σε όσους ψήφισαν. Στο νησί Ολερόν το ξενοδοχείο προσφέρει μια τρίτη νύχτα δωρεάν, για τους αναποφάσιστους που θα μπορέσουν να ψηφίσουν και να περάσουν ένα τριήμερο στο νησάκι.

Το περιοδικό «Observateur» προτείνει 4 εβδομάδες δωρεάν συνδρομή σαν ανταμοιβή στους πολίτες που εκτέλεσαν το εκλογικό τους καθήκον τους.

Η εταιρία «Blablacar» που οργανώνει ομαδικές μετακινήσεις πολιτών, μετέφερε δωρεάν 45 άτομα στο εκλογικό τους κέντρο.

Το άρθρο Mονομαχία Μακρόν- Λεπέν: Δείτε LIVE όλες τις εξελίξεις στη Γαλλία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα