Microsoft: Θυγατρική εταιρεία για το ελεύθερο λογισμικό

Η Microsoft, ως γνωστόν, απεχθάνεται τον ανταγωνισμό και για αυτό το λόγο προσπαθεί, αναβαθμίζοντας προϊόντα και υπηρεσίες, να παραμείνει στην κορυφή των προτιμήσεων των χρηστών. Έτσι με μία νέα κίνηση στρατηγικής-όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια-η Microsoft ανακοίνωσε τη δημιουργία θυγατρικής εταιρείας, η οποία θα ασχολείται αποκλειστικά με το ελεύθερο λογισμικό

και τα ανοιχτά πρότυπα.

Η νέα εταιρεία, που θα δημιουργηθεί πολύ σύντομα, θα έχει την ονομασία Microsoft Open Technologies Inc. και θα στελεχωθεί στην αρχή από 50 έως 75 άτομα υπό τις οδηγίες του Jean Paoli. Το μεγαλύτερο μέρος από αυτά τα στελέχη αποτελούσαν ήδη μέλη μιας ειδικής ομάδας της Microsoft με σκοπό την έρευνα και χάραξη νέας στρατηγικής της εταιρείας σε θέματα ελεύθερου λογισμικού και της κοινότητας του.

Επίσης σύμφωνα με δηλώσεις του Jean Paoli, ο οποίος θα ηγηθεί της νέας αυτής προσπάθειας για λογαριασμό της εταιρίας, το νέα σχήμα θα προσφέρει γρήγορη και διαφανή ενασχόληση με τις κοινότητες ελεύθερου λογισμικού, προσθέτοντας ότι ο στόχος είναι η γεφύρωση τεχνολογιών της Microsoft με εξωτερικές τεχνολογίες, ώστε να μην παρουσιάζεται πλέον αυτό το χάσμα ανάμεσα σε ελεύθερο και μη λογισμικό. Η κοινωνία της πληροφορίας εξάλλου ανήκει σε όλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα