Karl Lagerfeld – σειρά: Πρεμιέρα έκανε το τρέιλερ για την ζωή του σχεδιαστή μόδας

Το τρέιλερ της σειράς για τη ζωή του πασίγνωστου σχεδιαστή μόδας, Karl Lagerfeld, δόθηκε στη δημοσιότητα από το Disney+, το οποίο ονομάζεται «Becoming Karl Lagerfeld». Πρόκειται για μία πρωτότυπη σειρά της streaming υπηρεσίας με πρωταγωνιστή τον Daniel Brühl, η οποία εξιστορεί την άνοδο του Karl Lagerfeld μέσα στον κόσμο της παριζιάνικης υψηλής μόδας της δεκαετίας του 1970. Η σειρά λαμβάνει χώρα στο Παρίσι, το Μονακό και τη Ρώμη και απεικονίζει τις κόντρες και τις μάχες στον κόσμο της υψηλής ένδυσης, καθώς και τα φανταχτερά και πολυτελή πάρτι, την ταραχώδη ερωτική σχέση του Lagerfeld με τον

Jacques de Bascher και τις φιλίες του.

Η εξαμερής σειρά θα είναι διαθέσιμη στο Disney+ στη Γαλλία και στο Hulu στις ΗΠΑ στις 7 Ιουνίου, ενώ έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Σειρών των Καννών, που αποκαλείται Canneseries και απέσπασε πολύ καλές κριτικές. Η εξιστόρηση των γεγονότων αντλείται από το μπεστ σέλερ «Kaiser Karl» και ξεκινά το 1972, όταν ο 38χρονος Lagerfeld είναι σχεδιαστής πρετ α πορτέ ενδυμάτων, άγνωστος στο ευρύ κοινό. Μιλά για τον έρωτά του με τον γοητευτικό δανδή, τον Jacques de Bascher (Θίοντορ Πέλεριν), ο οποίος τον εμπνέει να προκαλέσει τον εαυτό του και να πραγματοποιήσει το όνειρό του του να γίνει ο πιο διάσημος Γάλλος σχεδιαστής μόδας στον κόσμο. Αντιμετωπίζει τον Yves Saint Laurent (Αρνό Βαλουά), ο οποίος κυριαρχούσε τόσο με την υποστήριξη του Pierre Bergé (Άλεξ Λουτζ), και στη συνέχεια γίνεται επικεφαλής σχεδιαστής και δημιουργικός διευθυντής των Chanel, Fendi και της δικής του εταιρείας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Karl Lagerfeld (@karl_lagerfeld__)

H έμπνευση πίσω από τη σειρά

Η δημιουργός της σειράς Becoming Karl Lagerfeld, Pisani-Ferry, ανέφερε πως αυτό που επιδίωκε μέσα από τη σειρά ήταν να δημιουργήσει μία ενδιαφέρουσα αφήγηση της ιστορίας του σχεδιαστή και να παρουσιάσει τα διασκεδαστικά γεγονότα της ζωής του. Η σειρά επικεντρώνεται στην περίοδο της ζωής του Lagerfeld κατά την οποία ο ίδιος δεν ήταν ακόμη στην κορυφή του χώρου της μόδας, αλλά σε ένα στάδιο που δεν τον γνώριζε ακόμη κανείς. Πρόσθεσε πως βρισκόταν σε ένα σημείο καμπής περιτριγυρισμένος από χαρακτήρες γεμάτους «αγάπη, μίσος και φιλοδοξία, που μας επιτρέπει να μιλάμε για τον φόβο της ευπάθειας και την ανάγκη αναγνώρισης». Σημειώνει ότι δεν πρόκειται για μία καθαρά βιογραφική αφήγηση, αλλά για μία σειρά που θα ενδιαφέρει και ευρύτερο κόσμο από τους θαυμαστές του σχεδιαστή και της μόδας.

Ο Jérôme Salle (Kompromat, Totems, The Odyssey, Zulu, Anthony Zimmer) κρατάει τα ηνία αυτής της μεγάλης σειράς, σκηνοθετώντας τα επεισόδια 1, 2 και 6, ενώ μοιράζεται τον ρόλο του εκτελεστικού παραγωγού με τον Arnaud de Crémiers της Jour Premier. Η πλοκή της σειράς θα ξεκινά το 1972, ένα χρόνο μετά τον θάνατο της Coco Chanel και στην αρχή της ανόδου του Γερμανού σχεδιαστή στην κορυφή της γαλλικής και παγκόσμιας βιομηχανίας μόδας. Ο εμβληματικός σχεδιαστής μόδας πέθανε, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο του παγκρέατος σε ηλικία 85 ετών τον Φεβρουάριο του 2019, κλονίζοντας τη βιομηχανία της μόδας και σηματοδοτώντας το τέλος της δεκαετιών, εξαιρετικά επιδραστικής θητείας του στους οίκους Fendi και Chanel.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Karl Lagerfeld –, Πρεμιέρα,Karl Lagerfeld –, premiera