Independent: «Ο Έλληνας ζητιάνος βγήκε στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες»

Ένα ιδιαιτέρως προσβλητικό και προκλητικό για τη χώρα άρθρο φιλοξενεί στις σελίδες της η βρετανική εφημερίδα «Independent», η οποία χαρακτηρίζει την Ελλάδα και τον πρωθυπουργό της, «ζητιάνους της Ευρώπης». Με εκφράσεις όπως «Οι Έλληνες ξανά στη ζητιανιά στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες» και «ο Έλληνας ασθενής επιστρέφει ξανά για βοήθεια» η εφημερίδα αναφέρεται στις συναντήσεις που θα έχει το προσεχές διάστημα ο κος Αντώνης Σαμαράς

με Ευρωπαίους ομολόγους του. Μάλιστα, ο αρθογράφος αναρωτιέται «γιατί μετά από τόσα δισ. € που έριξε η Ευρώπη στη χώρα μας ως βοήθεια, χρειάζεται να απλώσουμε και πάλι το χέρι».

«Ο Έλληνας ζητιάνος περιοδεύει για μία ακόμη φορά στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ο πρόεδρος της κυβέρνησης (συνεργασίας) Αντώνης Σαμαράςζητάει περισσότερο χρόνο για την υλοποίηση του μνημονίου», αναφέρεται μεταξύ άλλων και τονίζεται ότι η συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ είναι κρίσιμη για την επιστροφή της Ελλάδος στο δρόμο της ανάπτυξης. «Η Μέρκελ ή θα σπρώξει τους Έλληνες στην έξοδο για να διατηρήσει τη συνοχή της κυβέρνησης της, ή θα τους βοηθήσει με τον κίνδυνο να καταρρεύσει», σημειώνεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα