H καρδιά των Χριστουγέννων «χτυπά» στην Κηφισιά (photos)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Της Κωνσταντίνας Γιαννακοπούλου

Στο πανέμορφο Άλσος της Κηφισιάς απλώνεται η μαγευτική χριστουγεννιάτικη πολιτεία του Φρόλι, του Ξωτικού των Ευχών. Πρόκειται για μια μεγάλη εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους με πολλά δρώμενα και κοινωνικό χαρακτήρα, αφού μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση των σκοπών του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).

Τα επίσημα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη στις 8 Δεκεμβρίου και ως τις 6 Ιανουαρίου, στα 25 στρέμματα του υποδειγματικά σχεδιασμένου -σύμφωνα με την

τεχνοτροπία της Γαλλικής Σχολής- Άλσους της Κηφισιάς, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν, να ενημερωθούν, αλλά και να θυμηθούν ξανά τις αξίες της αισιοδοξίας, της αγάπης και της έμπρακτης αλληλεγγύης.

Ποιος είναι ο Φρόλι

Το ξωτικό των ευχών που έδωσε το όνομά του σ’ όλη αυτή τη μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή, είναι το παραμυθένιο δημιούργημα μιας αληθινής ιστορίας. Ενός αγοριού και ενός κοριτσιού που χάθηκαν για 50 χρόνια και η δύναμη της αγάπης, αλλά και η πίστη ότι όλα μπορούν να συμβούν, τους έφερε ξανά κοντά. Ο Φρόλι, λοιπόν, έρχεται να μας αφηγηθεί ότι η ζωή μάς επιφυλάσσει αναπάντεχες εκπλήξεις και ότι τα πάντα μπορούν να πραγματοποιηθούν, ακόμη και τα μεγαλύτερα όνειρά μας, αρκεί να επενδύουμε στη διαχρονική αξία της αγάπης.

Πώς προέκυψε η ιδέα

Πρόκειται για μια ιδιωτική πρωτοβουλία του κ. Δημήτρη Χατζηγεωργίου, της κας Φρόσως Καραλή και του κ. Μάρκου Χατζηγεωργίου. Όπως μου εξηγεί ο ένας εκ των τριών εμπνευστών της ιδέας, όλα άρχισαν όταν αποφάσισαν να υλοποιήσουν την «ευχή ενός παιδιού».

Η όλη ιδέα έχει βασιστεί στην προσωπική ιστορία του κ. Δημήτρη Χατζηγεωργίου, όπως ο ίδιος μου αφηγείται: «Πριν πέντε δεκαετίες ένα παιδί έξι ετών, ντυμένο βοσκός, πήρε μέρος σε μια σχολική γιορτή κάπου στην κεντρική Αφρική. Εκεί έγινε μάρτυρας μιας αναπαράστασης της γέννησης του Χριστού και μαγεύτηκε. Όταν τελείωσε όλο αυτό, μια ομάδα ξωτικών συνέχισε τη γιορτή. Κάποια στιγμή ένα κοριτσάκι πλησίασε το αγόρι που ήταν ντυμένο με άσχημα και πρόχειρα ρούχα -καθώς υποδύονταν τον βοσκό – και το κορόιδεψε για την εμφάνισή του. Το αγόρι ντράπηκε πάρα πολύ εκείνη τη στιγμή, αλλά όταν επέστρεψε στο σπίτι η μητέρα του τού εξήγησε ότι δεν πρέπει να κρίνουμε τους ανθρώπους από το τι φοράνε, αλλά για το ποιοι είναι και τι μπορούν να μας προσφέρουν. Έτσι, λοιπόν, «οπλισμένος» συνάντησε πάλι το κοριτσάκι την επόμενη μέρα στο μεγάλο ρεβεγιόν της πόλης, σε ένα παλάτι της περιοχής, και της είπε ότι δεν είναι βοσκός, αλλά αυτό που βλέπει. Εκείνη τότε χαμογέλασε και του ζήτησε το μεγάλο αστέρι του δέντρου, αυτός δεν μπορούσε να της το δώσει, αλλά αρκέστηκε να της προσφέρει ένα μικρό αστεράκι από τη γωνία του δέντρου, υποσχόμενος πως αυτό θα γίνει αστερόσκονη που θα πραγματοποιεί ευχές. Τότε έγιναν φίλοι, άρχισαν να χορεύουν σε μια κατάμεστη σάλα ώσπου έφυγαν όλοι και έμειναν ολομόναχοι. Από εκείνη τη μέρα ξεκίνησαν να κάνουν τα πάντα μαζί. Ήρθε ο καιρός όμως που ο μικρός έφυγε από την Αφρική και επέστρεψε στην Ελλάδα, κάθε χρόνο στις γιορτές, με τα πρώτα φώτα που άναβαν αναβίωναν και οι αναμνήσεις του. Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε πέρσι όταν μια φίλη του όταν του είπε «πώς είσαι έτσι;», θεωρώντας ότι το ντύσιμό του θα έπρεπε να είναι πιο ελεύθερο, καθώς εκείνος φορούσε πάντα γραβάτες και κοστούμια. Τότε σαν να έγινε ένα κλικ μέσα του, πέταξε τις γραβάτες και αποφάσισε να ζει όπως πραγματικά νιώθει, ελεύθερος. Της αφηγήθηκε όλη την ιστορία του και εκείνη του είπε έλα να το ξαναζήσουμε μαζί. Από την επόμενη μέρα κιόλας άρχισαν να σχεδιάζουν το Πάρκο του Φρόλι».

Τι θα δει όποιος επισκεφτεί το Πάρκο του Φρόλι

Έπειτα από πάρα πολύ σκληρή δουλειά τα πάντα είναι έτοιμα και όλοι βρίσκονται στη θέση τους για να ταξιδέψουν τους επισκέπτες του πάρκου σε κόσμους μαγικούς όπου όλα είναι δυνατά αρκεί να το πιστέψεις.

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

O Άγιος Βασίλης και δεκάδες φρολάκια στόλισαν ένα ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Με ύψος που φτάνει τα 12 μέτρα, αποτελείται από εκατοντάδες μικρές μυρτιές. Τα ξωτικά το διακόσμησαν με χιλιάδες ευχές μεταφέροντας έτσι το μήνυμα της αγάπης και της ελπίδας.

Το χωριό της σοκολάτας και των ζαχαρωτών

Γιορτές χωρίς γλυκά δεν γίνονται, γι’ αυτό και ο Φρόλι δημιούργησε ένα ολόκληρο χωριό σοκολάτας και ζαχαρωτών. Κάντε μια βόλτα στα νόστιμα ξύλινα σπιτάκια του, ταξιδέψτε μέσα από τις μυρωδιές, δοκιμάστε και αγοράστε ό,τι σας αρέσει. Κάπου εκεί θα βρείτε και το συλλεκτικό γλειφιτζούρι του Φρόλι.

Το Χωριό της Σοκολάτας και των Ζαχαρωτών: Απαρτίζεται από ξύλινα σπιτάκια μέσα στα οποία μπορεί κανείς να βρει πολλά γλυκά. Να δοκιμάσει, αλλά και να κάνει τις αγορές του. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν «λαχταριστά» εργαστήρια ζαχαροπλαστικής.

Το Μαγικό Τρένο του Φρόλι: Μικροί και μεγάλοι θα κάνουν μια παραμυθένια διαδρομή γύρω από το χωριό των ζαχαρωτών και της σοκολάτας, του δάσους και των κήπων του Άλσους με προορισμό το σπίτι του Άγιου Βασίλη.

Το καράβι των Πειρατών: Ένα ξύλινο καράβι 22 μέτρων στο κέντρο του Άλσους θα δεχτεί όλα τα παιδιά στο εσωτερικό του. Οι ηθοποιοί-πειρατές θα προσφέρουν ένα ξεχωριστό θέαμα.

Το σπίτι του Άγιου Βασίλη: Ο Άγιος Βασίλης και τα φρολάκια, τα μικρά ξωτικά, υποδέχονται τα παιδιά και όλοι μαζί το γράμμα με τις ευχές για τη νέα χρονιά. Στον προαύλιο χώρο, ένα έλκηθρο με ταράνδους είναι έτοιμο να ξεκινήσει το ταξίδι, ικανοποιώντας ευχές και επιθυμίες των παιδιών όλου του κόσμου.

Φάτνη: Σε φυσικό μέγεθος. Δύο φορές την ημέρα θα πραγματοποιείται η αναπαράσταση της Γέννησης από θεατρική ομάδα, σε σενάριο και σκηνοθεσία της Ελίζας Σολωμού.

Το Παγοδρόμιο: Με εμβαδόν πίστας 200 m², το τεχνητό παγοδρόμιο παρέχει απόλυτη ασφάλεια σε παιδιά και μεγάλους.

Το Σπίτι του Μικρού μας Κατοικίδιου Φίλου: Δράσεις με σκοπό την ενημέρωση και μικρά καταστήματα. Σ’ αυτόν το χώρο θα μάθετε και θα προμηθευτείτε όλα όσα χρειάζονται οι κατοικίδιοι φίλοι μας.

Το Σπίτι της κυκλοφοριακής αγωγής: Εκπαιδευτικά εργαστήρια, στα οποία τα παιδιά θα μάθουν ποιοι είναι οι κανόνες της κυκλοφοριακής αγωγής, αλλά και πόσο σημαντικό είναι να τους τηρούμε όλοι.

Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης: Μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά αξιολογούν τη σημασία της ανακύκλωσης, αξιοποιώντας ελαττωματικά χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Οι δύο λίμνες των Ευχών: Μικροί και μεγάλοι θα κάνουν την ευχή τους, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν και το Αστέρι της Ευχής, ενισχύοντας το έργο του «Make A Wish».

Στα παραπάνω προσθέστε τη χριστουγεννιάτικη αγορά, το Παλάτι του Ξωτικού, το Σπίτι του Τσαγιού.

Η είσοδος στο πάρκο είναι ελεύθερη, με χαμηλή χρέωση για κάποια από τα θεματικά δρώμενα, και μπορείτε να το επισκεφθείτε από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Το άρθρο H καρδιά των Χριστουγέννων «χτυπά» στην Κηφισιά (photos) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
photos, κηφισια, καρδια, κας, καιρος, ελλαδα, σοκολατα, γλειφιτζούρι, νέα, Στην κορυφή του σπιτιού, αξια, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, Ημέρα του παιδιού, η ζωη, ξανα, ξωτικο, αγιος βασιλης, χριστουγεννιατικα, χριστουγεννιατικα στολιδια, δυνατα, επιθυμιες, αφρικη, γλυκα, γωνια, δουλεια, ευχες, ηθοποιοι, μητερα, ξωτικα, ονειρα, ρουχα, υψος, αγορα, αρθρο, αλσος, αναμνησεις, βραδυ, βρειτε, γινει, γινονται, γλειφιτζούρι, γραμμα, δεντρο, δυναμη, δωσει, δρωμενα, εγινε, ευκαιρια, ειπε, εμειναν, ενημερωση, εμφάνιση, εξι, επρεπε, ερχεται, ετοιμο, ετων, εφυγε, ζωη, ιδεα, κας, κηφισιας, κοστουμια, λουνα παρκ, μικρο, μπορειτε, ντυσιμο, ομαδα, παντα, ονομα, παιδι, παιδια, πειρατες, πεμπτη, πιστη, πολιτεια, πρωι, σεναριο, σκηνοθεσια, σπιτι, σολωμου, το αγορι, τρενο, φτανει, φυσικο, αγορι, αγορες, ασφαλεια, φιλοι, γιορτη, ιδιαιτερο, παιχνιδι, ταξιδι, βοσκος
Τυχαία Θέματα