H Google ψάχνει για πρώτες ύλες στο διάστημα

Η Google σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη James Cameron έθεσαν ως στόχο την εξερεύνηση αστεροειδών για να βρουν φυσικούς πόρους στο διάστημα. Ο συνιδρυτής της Google Larry Page μαζί με τον Eric Schmidt, που είναι πρόεδρος της εταιρείας, αλλά και τον σκηνοθέτη θα οργανώσουν μια επιχείρηση διαστημικής εξερεύνησης με

στόχο τους φυσικούς πόρους, που βρίσκονται σε αστεροειδείς.

Ο λόγος για την εταιρεία, που ίδρυσαν οι 3 άντρες, και ονομάζεται Planetary Resources. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το έργο της, θα γίνει όμως επίσημη ανακοίνωση μέσα στην εβδομάδα στο Seatle των Ηνωμένων Πολιτειών, αναφορικά με τους σκοπούς και την μελλοντική δράση της εταιρίας.

Το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα έχει ως στόχο να προσφέρει τρισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο ΑΕΠ φέρνοντας πόρους από άλλα μέρη του γαλαξία. Πρόκειται για μια νέα βιομηχανία που αλλάζει τους όρους για την παροχή και εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, αφού επεκτείνοντας τις ζώνες αναζήτησής τους, η εταιρεία θα διερευνήσει τη δυνατότητα αξιοποίησης των φυσικών πόρων που κρύβονται σε αστεροειδείς.

Επίσης, εκτός άλλων στην εταιρία συμμετέχουν ο Eric Anderson, που έχει ιδρύσει μια εταιρεία διαστημικού τουρισμού και ο ελληνικής καταγωγής Πίτερ Διαμαντής, που εμπνεύστηκε το διαγωνισμό X-Prize για την ανάπτυξη διαστημικών σκαφών από ιδιώτες. Στην εταιρία βρίσκονται ακόμη ο Charles Simonyi, πρώην στέλεχος της Microsoft και ένας από τους διαστημικούς τουρίστες αλλά και ο διευθυντής της Google.

Keywords
Τυχαία Θέματα