H Google αναμένεται να απαγορεύσει το παράνομο download από το youtube

Έντονοι είναι οι προβληματισμοί στην Google για τη δυνατότητα που έχουν οι χρήστες να κατεβάζουν με τη βοήθεια ειδικών εργαλείων, όπως το YouTube- MP3 Converter με αποτέλεσμα να χάνουν προβολές στις σελίδες του YouTube και κατ' επέκταση διαφημιστικά έσοδα.

Ειδικότερα στις νεαρότερες ηλικίες τα παραπάνω εργαλεία κάνουν θραύση, ενώ δεδομένης της συντονισμένης προσπάθειας που κάνει το YouTube να προσελκύσει επαγγελματικό περιεχόμενο, ακόμη και σε πρώτη προβολή, δεν είναι δυνατό την ίδια στιγμή να αποτελεί ουσιαστικά μέρος διαμοιρασμού πειρατικού περιεχομένου.

Γι' αυτό το λόγο, η Google αποφάσισε να πάρει τα μέτρα της κι απειλεί με μηνύσεις την ιστοσελίδα youtube- mp3.org, αποστέλλοντας στις 8 Ιουνίου προειδοποιητική επιστολή στον ιδιοκτήτη της, Philip μέσω του δικηγόρου της, Harris Cohen και καλώντας τη να συμμορφωθεί μέσα στις επόμενες επτά ημέρες.

Στην επιστολή δίνεται έμφαση στο γεγονός ότι το youtube- mp3.org παραβιάζει τους κανόνες της Google για όποιον επιθυμεί να χρησιμοποιεί το API της βίντεο πλατφόρμας της, δηλαδή το ίδιο API που αξιοποιούν οι χρήστες του YouTube- MP3 Converter, προκειμένου να ανακτήσουν ένα MP3 αρχείο όταν εισάγουν το URL ενός βίντεο από το YouTube.
Από μεριάς του, το youtube- mp3.org ισχυρίστηκε ότι το εργαλείο του το χρησιμοποιούν περισσότερα από 200 εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο και δεν είναι δυνατόν η Google να υιοθετήσει μια τέτοια στάση, να αγνοεί κι ουσιαστικά να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μέχρι και να μηνύσει όλους αυτούς τους χρήστες.

Keywords
Αναζητήσεις
paranomo youtube to mp3, ειναι το youtube converter παρανομο
Τυχαία Θέματα