H Facebook εξαγόρασε το face.com

Μια ακόμη εξαγορά πραγματοποίησε η Facebook, η εταιρεία του Μάρκ Ζούκενμπεργκ, που απεχθάνεται τον ανταγωνισμό και το δείχνει έμπρακτα με κάθε εξαγορά αντίπαλης ή παραπλήσιας εταιρείας.

Η εξαγορά αυτή την φορά αφορά την Face.com, την εταιρεία η οποία δημιουργήθηκε το 2007 στο Ισραήλ και προσέφερε λογισμικό τόσο για desktop

όσο και για mobile συσκευές, που είχε τη δυνατότητα σκανάροντας μια φωτογραφία να αναγνωρίσει ένα ή και περισσότερα πρόσωπα σε αυτή. Ένας ακόμη λόγος για την εξαγορά είναι και το όνομα της εταιρείας το οποίο παραπέμπει στο γνωστό κοινωνικό δίκτυο, κάτι που δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση η πολυεθνική πλέον εταιρεία του Facebook.

Το λογισμικό αυτού του είδους φαίνεται πως αποτελεί εξαιρετική περίπτωση για το Facebook, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες του να βάλουν tags στις φωτογραφίες τους.

Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας αυτής δεν έγιναν γνωστές, όμως σε δήλωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Face.com, η εταιρεία υποστήριξε πως πλέον ανοίγονται ορίζοντες για την ανάπτυξη νέων και σημαντικών projects.

Πηγή: techandtech.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα