H E.E. προωθεί τη δημιουργία σταθμών για την προμήθεια εναλλακτικών του πετρελαίου καυσίμων

Όλοι μας, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο, γνωρίζουμε το όφελος που υπάρχει από τη χρήση των φιλικών προς το περιβάλλον καυσίμων, όμως γεγονός είναι ότι δεν έχει γεμίσει η Ευρώπη με ηλεκτρικά ή υδρογονικά για παράδειγμα αυτοκίνητα προς όφελος του περιβάλλοντος αλλά και όλων μας; ‘Ενας βασικός λόγος για την εικόνα αυτή είναι η έλλειψη σταθμών ανεφοδιασμού.

Αυτή οφείλεται στην έλλειψη πελατών. Για να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προωθούν πλέον κανόνες που

θα καταστήσουν υποχρεωτική τη δημιουργία τέτοιων σταθμών στα κράτη μέλη μέχρι το 2020.

Βασικά εναλλακτικά καύσιμα, πέραν του ηλεκτρισμού, είναι το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LPG), το συμπιεσμένο ή υγροποιημένο φυσικό αέριο (CNG, LNG), τα βιοκαύσιμα και το υδρογόνο.

Ωστόσο μαζί, όλα αυτά δεν αποτελούν παρά ελάχιστη μειοψηφία σε μια αγορά που ακόμα και σήμερα κυριαρχείται σε ποσοστό άνω του 90% από το πετρέλαιο.

Στις 26 Νοεμβρίου, στην επιτροπή Mεταφορών του ΕK, εγκρίθηκαν μέτρα που καθιστούν υποχρεωτικό στα κράτη μέλη να θεσπίσουν δεσμευτικούς στόχους για τη δημιουργία τέτοιων υποδομών ανεφοδιασμού σε ηλεκτρικό και εναλλακτικά καύσιμα.

Το κάθε κράτος μέλος, σημειώνεται, θα θεσπίσει τους δικούς του στόχους, όμως θα πρέπει στη συνέχεια να τους υλοποιήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα