Guardian: Πού καταλήγει ο προϋπολογισμός της Ε.Ε.;

Απάντηση στο ερώτημα «Πού καταλήγει ο προϋπολογισμός της Ε.Ε.;» αναζητάει η βρετανική εφημερίδα Guardian, η οποία βάζει «στο μικροσκόπιο» τα προνόμια των 56.000 «ελίτ» υπαλλήλων των Βρυξελλών («Eurocrats»).

Η εφημερίδα κάνει λόγο για πιθανό σκάνδαλο 1 τρισ. Ευρώ, ενώ αναφέρει ότι τη στιγμή που οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναγκάζονται να «σφίξουν το ζωνάρι», τα προνόμια των Eurocrats παραμένουν,

με 214 εξ αυτών να λαμβάνουν «παχυλές» αμοιβές, μεγαλύτερες και από τον Ντέιβιντ Κάμερον!

Ο Guardian αναφέρεται στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας σ τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες για τις περικοπές σε «εκείνους που παρέχουν όλους τους αναγκαίους ανθρώπινους πόρους στην επίτευξη των στόχων της Ένωσης».

Η Επιτροπή έχει προειδοποιήσει τον πρόεδρο Ρομπάι να παρουσιάσει στη Σύνοδο τις μικρότερες δυνατές περικοπές. Η εφημερίδα επικαλείται δήλωση αξιωματούχου της Ενωσης ότι «η Επιτροπή του είπε να μην το παρατραβήξει», ενώ αναφέρεται ότι παρά τις εκκλήσεις της Αγγλίας και άλλων χωρών για περιορισμό των κονδυλίων του υπαλληλικού προσωπικού, η Κομισιόν τις έχει αγνοήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα