Guardian: Η κρίση έπληξε τη… νοοτροπία της Μυκόνου!

Με το καλοκαίρι να έχει φτάσει για τα καλά και τις διακοπές να έχουν αρχίσει ο Guardian αποφάσισε να καταπιαστεί με τη Μύκονο φιλοξενώντας ένα πρωτότυπο ρεπορτάζ για την κατάσταση στο νησί μετά την κρίση. Το «το νησί της Jackie O» πλέον έχει κάνει στροφή 180 μοιρών, επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα, που αναφέρει ότι οι Έλληνες μαγαζάτορες έχουν αλλάξει νοοτροπία λόγω οικονομικής κρίσης και έχουν μάθει «πως δεν μπορούν να κοροϊδέψουν τους τουρίστες».

Το ρεπορτάζ περιγράφει τις ομορφιές του κοσμικού νησιού του Αιγαίου, ωστόσο αναφέρεται ότι αν και η οικονομία του νησιού να βρίσκεται σε «ελεύθερη πτώση» λόγω της λιτότητας, η Ελλάδα «έπιασε πάλι δουλειά, καθώς μετά από τρία χρόνια τα οποία σημαδεύτηκαν από διαδηλώσεις, κοινωνικές αναταραχές και πολιτική αστάθεια, 17 εκατομμύρια τουρίστες θα επισκεφθούν την χώρα- μιάμιση φορά ο πληθυσμός της Ελλάδα, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων».

Μάλιστα, φιλοξενούνται και δηλώσεις επιχειρηματιών του νησιού, οι οποίοι υποστηρίζουν πως «η κρίση μας έμαθε πως δεν μπορούμε να κοροϊδέψουμε τους πελάτες μας και μας έκανε πιο προσεκτικούς. Ο κόσμος καταλαβαίνει πόσο σημαντικός είναι για την οικονομία μας. Τα τελευταία χρόνια προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο το σουβλάκι και ο Ζορμπάς ο Έλληνας».

Το δημοσίευμα καταλήγει με τις δηλώσεις ενός ιδιοκτήτη ταβέρνας, ο οποίος επισημαίνει πως «αυτή την χρονιά έπρεπε να κάνουμε εμείς τα πάντα, ακόμη και να καθαρίσουμε την παραλία επειδή το κράτος δεν μπορούσε να βοηθήσει. Αλλά στη ζωή τα πάντα αλλάζουν. Η κρίση έπαιξε έναν μεγάλο και καθοριστικό ρόλο. Οι τουρίστες μας άλλαξαν και αλλάξαμε και εμείς».

Keywords
Τυχαία Θέματα