Fitch: Τα μέτρα δεν επηρεάζουν την κατάταξη της Ισπανίας

Αν και η Ισπανία προχώρησε σε προϋπολογισμό λιτότητας για το 2013 και εκτίμηση των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών της, εντούτοις ο οίκος Fitch αναφέρει ότι τα μέτρα δεν πρόκειται να επηρεάσουν την κατάταξη του αξιόχρεού της στο επίπεδο ΒΒΒ, που είναι τώρα.

«Τα πρόσφατα νέα που προέρχονται από την Ισπανία, ο προϋπολογισμός

του 2013, οι νέες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η εκτίμηση των αναγκών ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού της τομέα δεν αλλάζουν τις αξιολογήσεις μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο οίκος αξιολόγησης.

Ο οίκος εκτιμά πως ο συμφωνημένος με τις Βρυξέλλες στόχος της μείωσης του δημοσίου ελλείμματος στο 4,5% το 2013 «κατά πάσα πιθανότητα θα μείνει ανέφικτος» προβλέποντας πως το έλλειμμα θα αγγίξει το 5%.

Η υποχώρηση του Α.Ε.Π. της Ισπανίας θα κινηθεί στο 1,5% το 2013, προστίθεται στην ανακοίνωση του Fitch, του οποίου οι προβλέψεις κινούνται σε πολύ χαμηλότερο σημείο από το 0,5% που προϋπολογίζει η κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή ο Fitch προειδοποιεί για έναν νέο δημοσιονομικό εκτροχιασμό των ισπανικών Αυτόνομων Περιφερειών, εκτιμώντας πως αυτές οφείλουν «να λάβουν κι άλλα μέτρα για να φθάσουν το στόχο τους για έλλειμμα 1,5% του Α.Ε.Π. το 2012».

Keywords
Τυχαία Θέματα