Fitch: Η Κύπρος στις αγορές το 2017

Σύμφωνα με τον Fitch η ανάπτυξη στην Κύπρο θα έρθει το 2017 και όχι το 2015, όπως δηλαδή προβλέπεται στο μνημόνιο, ενώ το δημόσιο χρέος της Κύπρου θα κορυφωθεί το 2016 ελαφρώς πάνω από το 130% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα

με τον διεθνή οίκο αξιολόγησης, το χρέος θα μειωθεί σταδιακά κατά το δεύτερο μισό της τρέχουσας δεκαετίας, λόγω απόκλισης μεσοπρόθεσμα από τους φιλόδοξους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί και της βραδύτερης οικονομικής ανάπτυξης. Επίσης, εκτιμά ότι τα δημόσια οικονομικά θα παραμείνουν ευάλωτα και πέρα από την περίοδο εφαρμογής του προγράμματος που είναι προγραμματισμένη να λήξει το 2016.

Παραλλήλως, η Fitch επιβεβαίωσε την αξιολόγηση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της κυπριακής οικονομίας σε ξένο και εγχώριο νόμισμα στο «B-» και «CCC», αντίστοιχα, διατηρώντας παράλληλα αρνητικές τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της σε ξένο νόμισμα. Επίσης, ο οίκος επιβεβαίωσε στο «B» τόσο τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της κυπριακής οικονομίας σε ξένο νόμισμα όσο και την ανώτατη αξιολόγηση που μπορεί να λάβει η Κύπρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα