Eurovision 2024: Ο τίτλος του τραγουδιού και οι ημερομηνίες παρουσίασης

Ο φετινός 68ος διαγωνισμός της Eurovision θα πραγματοποιηθεί στο Μαλμέ της Σουηδίας και η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από την Μαρίνα Σάττι. Η χώρα μας ολοκληρώνει 50 χρόνια από την πρώτη εμφάνισή της το 1974 στο διαγωνισμό.

Η δημιουργός αποφάσισε να δεχθεί την πρόταση της ΕΡΤ με την επιλογή ενός κομματιού που θα παρουσιαστεί στο Μαλμέ τον Μάιο. Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν ήδη από το τέλος της προηγούμενης

χρονιάς με την Σάττι να συμμετέχει στα γυρίσματα του διαγωνισμού στην Ακρόπολη για ένα μικρό βίντεο που ανάρτησε η ίδια στον λογαριασμό της στο Instagram και αναδημοσιεύθηκε από τον λογαριασμό της Eurovision. Επίσης, γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Πλάκα, στο Μοναστηράκι και στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για το βίντεο κλιπ του τραγουδιού.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eurovision Song Contest (@eurovision)

Πότε θα παρουσιαστεί η εκπροσώπηση της χώρας μας;

Το φετινό κομμάτι με τίτλο «Ζάρι» θα προβληθεί επίσημα την Πέμπτη στις 7 Μαρτίου σε μια ξεχωριστή εκπομπή της ΕΡΤ. Την παρουσίαση της εκπομπής θα αναλάβουν ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά. Όσον αφορά το διαγωνισμό, οι ημιτελικοί θα λάβουν μέρος στις 7 και 9 Μαΐου ενώ ο τελικός στις 11 Μαΐου. Στο πρώτο μισό του δεύτερου ημιτελικού θα παρουσιαστεί η Μαρίνα Σάττι και μάλιστα στην 4η θέση.  Μεταξύ άλλων, στην ίδια ομάδα θα είναι και οι Αυστρία, Εσθονία, Γεωργία, Μάλτα, Νορβηγία.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Eurovision 2024,