Economist: Πολύ κοντά η έξοδος της Ελλάδας από το €!

Νέα επίθεση -με σενάρια εξόδου της χώρας μας από το €- εξαπολύει με άρθρο του ο Economist.

Με τα νέα αυτά κινδυνολογικά σενάρια -σε δημοσίευμά του- ο Economist αμφισβητεί το αν θα κατορθώσει η ελληνική κυβέρνηση να πείσει τους επιθεωρητές της τρόικας για τη δυνατότητα επαναφοράς τους προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής σε κανονική τροχιά.

Σύμφωνα

με τον αρθρογράφο, η έξοδος της Ελλάδος από το € είναι πολύ κοντά, καθώς αν δεν εκταμιευθεί εντός του Σεπτεμβρίου η επόμενη δόση, η χώρα θα μπει σε νέες περιπέτειες, οι οποίες -αναπόφευκτα- θα πυροδοτήσουν το επονομαζόμενο ‘GREXIT’.

Έτσι, δεν θα εκταμιευτεί η επόμενη δόση των 31,2 δισ. € αν τα νέα σχέδια της Αθήνας -να δρομολογήσει περικοπές δαπανών ύψους 14,5 δισ. € την ερχόμενη διετία- κριθούν μη ως ρεαλιστικά.

Κατά συνέπεια, η ανακεφαλαίωση των μεγάλων τραπεζών -σε αυτή την περίπτωση- δεν θα είναι δυνατή, οπότε η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί, ελλείψει πιστώσεων, με αποτέλεσμα να «παγώσουν» μισθοί και συντάξεις. Τότε, η έξοδος της χώρας από το ευρώ [Grexit] θα είναι θέμα μερικών εβδομάδων, σημειώνει ο Ecomomist.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, το ενδεχόμενο οι αγορές να «επιτεθούν» στην Ισπανία και την Ιταλία, κάτι που ενδέχεται να οδηγήσει τους Ευρωπαίους εταίρους στην απόφαση να θυσιάσουν την Ελλάδα στο βωμό της διάσωσης της ευρωζώνης, είναι κάτι που ανησυχεί ιδιαιτέρως την ελληνική κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα