Economist: Ανάκαμψη από το 2014 και εκλογές τον Μάιο

Τις δικές του εκτιμήσεις σχετικά με την οικονομική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα κάνει ο Economist, προβλέποντας εθνικές εκλογές το 2014 και συγκεκριμένα τον ερχόμενο Μάιο, μαζί με τις ευρωεκλογές. Στο δημοσίευμά του το οικονομικό περιοδικό αναφέρει ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ,

αν και η ΝΔ μπορεί πιο εύκολα να δημιουργήσει συμμαχίες για την κυβέρνηση της χώρας.

Το ελληνικό ΑΕΠ έχει βρεθεί 25% χαμηλότερα από το γ' τρίμηνο του 2007, ενώ η οικονομία αναμένεται να σημειώσει ύφεση 4,5% το 2013, ποσοστό αναθεωρημένο από το αρχικό 5,5% και να ανακάμψει το 2014 με 1% έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για ύφεση 2%, σημειώνει επίσης ο Economist. Η οικονομία, σύμφωνα με το σχετικό άρθρο, θα ανακάμψει το 2015 βοηθούμενη από την ισχυροποίηση των εξαγωγών που θα προκύψουν από την ανάκαμψη στην Ευρώπη. Παράλληλα, εκτιμάται ότι θα ανακάμψει η καταναλωτική και η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Ελλάδα, ακολουθώντας μια νέα προσαρμογή του χρέους.

Πάντως ξεκαθαρίζεται ότι υπάρχει πολιτικό ρίσκο, αφού η ακολουθούμενη πολιτική, έχει προκαλέσει μια ακόμα βαθύτερη ύφεση με ταχεία άνοδο της ανεργίας, αύξηση των χρεοκοπιών, αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που μένουν άστεγοι και στερούνται των βασικών αγαθών.

Keywords
Τυχαία Θέματα