CNBC : Επανάληψη του blame game μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και δανειστών

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το αμερικανικό δίκτυο CNBC σε σχετικό δημοσίευμά του αναφέρεται στην επίρριψη ευθυνών εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ στους δανειστές για την αποτυχία του προγράμματος διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα συναρτά τις εκτιμήσεις του από τις πρόσφατες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα

στην ΔΕΘ, στις οποίες καταφέρθηκε εναντίον των δανειστών αναδεικνύοντας ως βασική αιτία για την αδυναμία της ελληνικής οικονομίας να «περάσει» σε τροχιά ανάπτυξης την ασυνεννοησία μεταξύ των Θεσμών, του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της ΕΚΤ, που δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε μια κοινή συνισταμένη αναφορικά με την διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Μνεία γίνεται στο συγκεκριμένο δημοψήφισμα και στις δηλώσεις του μέλους της Πολιτικής Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίκας Φραγκάκη, η οποία μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο, δήλωσε ότι οι δανειστές έχουν αποτύχει πλήρως στην διάσωση της ελληνικής οικονομίας. Ενώ αναφέρθηκε περαιτέρω στα χαρακτηριστικά της ελληνικής οικονομικής κρίσης, επισημαίνοντας πως η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε βαθιά ύφεση ενώ το χρέος αυξάνεται συνεχώς.

Δηλώσεις για το ελληνικό ζήτημα έκανε και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, επέστησε την προσοχή στην υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων ενώ δήλωσε εμφατικά πως «Το καλοκαίρι τελείωσε. Ήρθε η ώρα της επανεκκίνησης ώστε να ανακτηθεί ο χαμένος χρόνος».

Την αντιπαράθεση ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών σχολίασε και ο οικονομολόγος James Nixon, ο οποίος παρατήρησε πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν οι ακριβείς ευθύνες για το καθένα από τα δύο μέρη, ωστόσο εξέφρασε την απορία του για το γεγονός πως ακόμη υπάρχουν διαφωνίες για βασικές μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητες για μια αναπτυγμένη οικονομία.

Το άρθρο CNBC : Επανάληψη του blame game μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και δανειστών εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα