Bloomberg: Σπάνε ένα-ένα τα ταμπού στην Ευρώπη

Για το «τέλος της ασφάλειας στην Ευρώπη», κάνει λόγο το Bloomberg σε σημερινό του άρθρο, στο οποίο διαπιστώνεται ότι με τη διάσωση της Κύπρου «σπάνε ένα-ένα τα ταμπού στην Ευρώπη».

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει ότι οι ραγδαίες εξελίξεις το τελευταίο 10ήμερο στην Κύπρο δημιουργούν προηγούμενο στην Ευρωζώνη, με τους επενδυτές να έχουν ανοίξει τη συζήτηση για

το ποιο θα είναι το επόμενο «θύμα» της κρίσης χρέους.

Όπως γράφεται, η συμφωνία του Eurogroup θα έχει ως συνέπεια μεγάλες απώλειες για τους κατόχους ομολόγων των κυπριακών τραπεζών, καθώς και για τους μεγαλοκαταθέτες, οι αποταμιεύσεις των οποίων θα «κουρευτούν».

«Το μήνυμα ότι όλοι οι έχοντες συμφέροντα σε τραπεζικά χρεόγραφα θα μπορούσαν να εξαναγκαστούν να βοηθήσουν ένα κράτος με ελλειπή ταμειακά διαθέσιμα ίσως να κάνει τους επενδυτές να πιστέψουν ότι είναι πιο ευάλωτοι εάν χώρες, όπως η Σλοβενία, η Ιταλία, η Ισπανία, ακόμα και η Ελλάδα μπουν στη σειρά για την παροχή νέας βοήθειας», συμπληρώνεται.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε έναν νέο τύπο κανόνων και ο καθένας στην Ευρωζώνη πρέπει να δει τι σημαίνει αυτό για τα οικονομικά του», δηλώνει ο Νομπελίστας οικονομολόγος και σύμβουλος της κυπριακής κυβέρνησης, Χρ. Πισσαρίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα