Bloomberg: Η Ελλάδα στερεύει από χρήματα στις αρχές Ιουλίου

Ένα απαισιόδοξο σενάριο καταγράφει το Bloomberg, προειδοποιώντας για εξάντληση των χρημάτων της Ελλάδας στις αρχές Ιουλίου, επισημαίνοντας ωστόσο, ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τη στάση της ΕΚΤ και τα έσοδα που θα καταφέρει να εξασφαλίσει η κυβέρνηση.

Όπως υποστηρίζουν οικονομολόγοι του Bloomberg

Intelligence, «η χώρα μας θα μπορέσει να επιβιώσει για αρκετές εβδομάδες, δίνοντας μάχη τον Ιούνιο, αλλά μάλλον θα καταλήξει αρχές Ιουλίου με άδεια ταμεία».

Σύμφωνα με τους εν λόγω οικονομολόγους, «οι ελληνικές τράπεζες έχουν αρκετά εχέγγυα για να εξασφαλίσουν την έκτακτη χρηματοδότηση της ΕΚΤ για άλλες 8 εβδομάδες, με την προϋπόθεση ότι δεν θα γίνουν πιο αυστηροί οι όροι παροχής ρευστότητας».

«Τα φορολογικά έσοδα μπορεί να είναι αρκετά για να καλυφθούν οι ανάγκες περίπου για το ίδιο χρονικό διάστημα, αλλά η πληρωμή των 3,5 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ στις 20 Ιουλίου, μπορεί να είναι το τέλος του δρόμου», επισημαίνει το Bloomberg, προσθέτοντας: «Κανείς εκτός Αθήνας δεν γνωρίζει ακριβώς πόσα μετρητά έχει ακόμη στη διάθεσή της η κυβέρνηση, αλλά ο συνεχής αγώνας για την αποπληρωμή των χρεών δείχνει ότι το ποσό δεν είναι μεγάλο. Με την επιφυλακτική στάση που τηρούν οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι ως προς την προοπτική επίτευξης συμφωνίας, η μοίρα της χώρας τις επόμενες μέρες και εβδομάδες θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το ύψος των εσόδων που θα καταφέρει να συγκεντρώσει η κυβέρνηση από την εγχώρια οικονομία».

Keywords
Τυχαία Θέματα