Bloomberg: Αυξήθηκαν τα κρούσματα του ιού HIV

Σύμφωνα με σημερινό άρθρο του Bloomberg, τα κρούσματα του ιού του HIV -ειδικά στους χρήστες ναρκωτικών- έχουν πάρει διαστάσεις επιδημίες στην Ελλάδα. Ειδικότερα, η χώρα μας, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, έχει καταγράψει τα περισσότερα κρούσματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Bloomberg

αναφέρει ότι η μειωμένη χρηματοδότηση των σχετικών οργανισμών καθιστά αδύνατη την κάλυψη των φαρμακευτικών αναγκών των χρηστών και την ίδια στιγμή, το ιατρικό σύστημα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον αυξανόμενο αριθμό των νέων κρουσμάτων.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το πολύ δύσκολο πρόβλημα υπό τις χειρότερες συνθήκες», δήλωσε η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Μ. Μαλλιωρή συμπληρώνοντας ότι «αν δεν πάρουμε περισσότερα χρήματα, τότε δεν μπορούμε να συνεχίσουμε όσα κάναμε τον προηγούμενο χρόνο».

Το άρθρο αναφέρει ότι μέσα σε δύο χρόνια 35πλασιάστηκαν τα κρούσματα από τον ιό HIV, μια εξέλιξη που ασκεί ασφυκτικές πιέσεις σε ένα καταπονημένο ιατρικό σύστημα που πασχίζει να πολεμήσει ταυτόχρονα ξεσπάσματα ελονοσίας και τον ιό του Δυτικού Νείλου ενώ οι οικονομικοί του πόροι συρρικνώνονται.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων από τον ιό HIV σε χώρα της Ε.Ε. από το 2004, τη στιγμή που η Ελλάδα είχε τα περισσότερα κρούσματα από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα το 2011, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύθηκε το Νοέμβριο από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα