“’BikeArt’ Is In The Air” Η νέα εικαστική ‘δράση’ στο Ελ.Βενιζέλος…

Ένα πρωτότυπο εικαστικό πανόραμα -από δημιουργίες και δράσεις- με θέμα το ποδήλατο, έρχεται να καλωσορίσει τους επιβάτες και τους επισκέπτες του αεροδρομίου της Αθήνας, από 1ης Σεπτεμβρίου και μέχρι 31ης Δεκεμβρίου.

Το εν λόγω δρώμενο εντάσσεται στο πλαίσιο της νέας έκθεσης που τελεί υπό τον τίτλο «’BikeArt’ Is In The Air», που συνδιοργανώνουν ο «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

‘Ελ. Βενιζέλος’» και η ‘εικαστική ομάδα’ «Carpe Diem».

Μία έκθεση με 12 έργα σχεδιασμένα από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, 32 ειδικά φιλοτεχνημένα ποδήλατα [διάσπαρτα στις αφίξεις και στις αναχωρήσεις του αεροδρομίου], καθώς και μία μεγάλη τοιχογραφία που θα δημιουργηθεί «δια ζώσης» για τους φίλους του ποδηλάτου, αποτελούν τα 3 τμήματα / δράσεις της νέας αυτής εικαστικής ‘ενέργειας’, που ως στόχο έχει να προσφέρει μία ξεχωριστή οπτική για το ποδήλατο και να δώσει την ευκαιρία στον καθ’ ένα μας -μέσω της τέχνης και της ποδηλασίας- να οραματισθεί και να υιοθετήσει έναν υγιεινό και διαφορετικό τρόπο ζωής!

Η νέα αυτή έκθεση του αεροδρομίου κινείται στον άξονα «Περιβάλλον / Οικολογικός Τρόπος ζωής / Τέχνη» και εντάσσεται στο πλαίσιο των -αντιστοίχου περιεχομένου- ευρυτέρων πολιτιστικών ενεργειών, στις οποίες δίνει ιδιαίτερη έμφαση ο ΔΑΑ.

Το κοινό μπορεί να επισκέπτεται την έκθεση καθημερινώς και καθ’ όλη την διάρκεια του 24ώρου, στον χώρο «Τέχνη & Περιβάλλον» ο οποίος βρίσκεται στις ‘Αναχωρήσεις [Είσοδος 3].

Τα 32 ειδικά φιλοτεχνημένα ποδήλατα θα εκτίθενται προς το κοινό σε διάφορα σημεία του τερματικού σταθμού.

Αναλυτικότερα, οι τρεις δράσεις και οι συντελεστές της έκθεσης:

Στην αίθουσα «Τέχνη & Περιβάλλον» παρουσιάζονται δώδεκα πρωτότυπα έργα, ειδικά σχεδιασμένα για την έκθεση, από 6 Έλληνες και 6 ξένους καλλιτέχνες, τους KEZ, NADE, NASTWO, POSTER, PUPET, SAME84 & DOUG ROSS, ELIOT BROWN, KO MASUDA, PETER LOCKE & RUBENS CANTUNI.

Την παγκόσμια «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» [22 Σεπτεμβρίου] θα παρουσιαστεί «δια ζώσης» η δημιουργία μίας τοιχογραφίας μπροστά στο κοινό, από τέσσερις Έλληνες καλλιτέχνες, τους KEZ, POSTER, PUPET & SAME84.

Στο επίπεδο των ‘Αναχωρήσεων’ θα εκτίθενται 22 ειδικά φιλοτεχνημένα ποδήλατα και δέκα παιδικά, ζωγραφισμένα από 13 Έλληνες καλλιτέχνες του χώρου της Urbanart σκηνής της Ελλάδας, τους APSET, A. VASMOULAKIS, KEZ, KROKO, LIVE2, NADE, NASTWO, NERS, POSTER, PUPET, SAME84, STUPID GREG & TAXIS.

Keywords
Τυχαία Θέματα