«Big Brother» σε όλα τα Ι.Χ. για να εντοπίζονται τα ανασφάλιστα

«Ηλεκτρονικά μάτια» επιστρατεύει η κυβέρνηση για τον εντοπισμό των οχημάτων για τα οποία δεν έχουν πληρωθεί η ασφάλεια, τα τέλη κυκλοφορίας ή δεν διαθέτουν κάρτα καυσαερίων.

Το Υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να εγκαταστήσει δωρεάν σε όλα τα αυτοκίνητα μια ηλεκτρονική κάρτα που θα ανιχνεύει τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα ή εκείνα για τα οποία δεν έχουν

πληρωθεί τέλη κυκλοφορίας.

Υποχρεωτικο το «τσιπάκι» σε όλα τα οχήματα

Όπως δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παναγιώτης Μελαχρινός, θα γίνεται προμήθεια μιας έξυπνης κάρτας η οποία θα μπαίνει σε κάποιο εμφανές μέρος του αυτοκινήτου. Από το ηλεκτρονικό «τσιπάκι» θα εκπέμπεται κάποιο σήμα και θα φαίνεται εάν το αυτοκίνητο έχει πληρωμένα τα τέλη κυκλοφορίας, την ασφάλεια και αν έχει προμηθευτεί κάρτα καυσαερίων.

Ο κ. Μελαχρινός τόνισε ότι η προμήθεια των καρτών θα είναι υποχρεωτική και δωρεάν, προαναγγέλλοντας ότι το μέτρο θα ισχύσει μέσα στο τρέχον έτος.

Ερχονται ραβασάκια για τα ανασφάλιστα Ι.Χ.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύτηκε απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, για τις διασταυρώσεις στοιχείων προκειμένου να εντοπιστούν τα ανασφάλιστα οχημάτα.

Για όσους πιαστούν στην τσιμπίδα δίνεται το περιθώριο δεκαπέντε ημερών για να ασφαλίσουν το ΙΧ τους και να καταβάλλουν το ειδικό πρόστιμο των 250 ευρώ, ειδάλλως η υπόθεση θα παραπέμπεται στην ελληνική Αστυνομία για αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας και το χρηματικό πρόστιμο, αυτή τη φορά θα είναι τουλάχιστον 500 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα