Big Brother : Η εφορία θα ψάχνει φοροφυγάδες μέσω facebook και Instagram !

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το νέο μεγαλεπήβολο σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για την πάταξη της φοροδιαφυγής έχει την ονομασία «Κωδικός 24 ώρες», σύμφωνα με το οποίο, μέσω της διασταύρωσης πληθώρας δεδομένων από ποικιλία πηγών ανάμεσα τους και τα social media, όπως το facebook και το Instagram, θα επιδιωχθεί να αποκαλυφθεί ο κρυμμένος πλούτος.

Στο στόχαστρο 1.800.000 ΑΦΜ

Στο

στόχαστρο της εφορίας θα μπουν 1.800.000 ΑΦΜ για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις φοροδιαφυγής. Το λογισμικό που θα χρησιμοποιηθεί δεν απαιτεί παρά ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση, ενώ έχει την δυνατότητα να διασταυρώνει στοιχεία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την πληκτρολόγηση μόνο του ΑΦΜ του φορολογούμενου πολίτη.

Ύστερα από την ηλεκτρονική αναζήτηση που θα διενεργείται, το σύστημα θα βγάζει ένα μήνυμα που θα κατευθύνει τις ελεγκτικές υπηρεσίες για το αν θα πρέπει ή όχι να συνεχιστεί περαιτέρω ο έλεγχος. Επιπλέον οι ελεγκτές της εφορίας θα μπορούν να εισέλθουν στο προφίλ του χρήστη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από όπου θα είναι σε θέση να αντλήσουν πληροφορίες για πιθανά περιουσιακά στοιχεία που δεν είναι προσεγγίσιμα μέσω των συμβατικών μεθόδων ελέγχου.

Ταυτόχρονα το νέο αυτό λογισμικό, θα έχει την δυνατότητα να έχει πλήρη πρόσβαση -σε πραγματικό χρόνο- σε όλα τα στοιχεία των πολιτών που είναι καταγεγραμμένα στις βάσεις του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Μεταφορών, του Υπουργείου Ναυτιλίας ενώ θα μπορούν να αναζητηθούν στοιχεία ακόμη και από το Χρηματιστήριο.

Διασταυρώσεις τέτοιο είδους γίνονται ήδη σε πιλοτικό επίπεδο ωστόσο η ολοκλήρωση της συγκεκριμένης εφαρμογής θα αυξήσει κατά πολύ τις δυνατότητες της εφορίας στην πραγματοποίηση στοχευμένων φορολογικών ελέγχων. Άλλωστε όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Φεβρουάριο του 2017 θα δημιουργηθεί μια νέα βάση δεδομένων που θα λειτουργεί ως περιουσιολόγιο όπου οι φορολογούμενοι θα κληθούν να δηλώσουν το σύνολο των εισοδημάτων τους , της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους όπως και αντικειμένων, μετοχών ή χρημάτων που τώρα βρίσκονται σε θυρίδες ή … στρώματα.

Το άρθρο Big Brother : Η εφορία θα ψάχνει φοροφυγάδες μέσω facebook και Instagram ! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα