Battleship και Σούπερ Δημήτριος

Δεν ξέρω τι είναι πιο σουρεαλιστικό απ’ τα δυο: Κακοί εξωγήινοι, που ενεδρεύουν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας ή ο προστάτης του ελληνισμού και της χριστιανοσύνης Σούπερ Δημήτριος ενάντια στον κακό Κάπτεν Φ. ΡΟΜ, που θέλει να τον αναγνωρίσουν με το… πραγματικό του όνομα; Προσωπικά θεωρώ την ελληνική εκδοχή πιο πιθανή, πιο φθηνή (200 εκατομμύρια δολάρια έναντι 2.000 ευρώ) και κυρίως πιο αστεία.

Battleship
Κινηματογραφικός συνδυασμός του επιτραπέζιου παιχνιδιού «Ναυμαχία» και των ταινιών Humans vs Aliens «Μέρα Ανεξαρτησίας» και «Battle Los Angeles», όλα χτυπημένα στο σέικερ 200 εκατομμυρίων δολαρίων. Ναύαρχος του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, οργισμένος με υφιστάμενό του, που του έχει ξεμυαλίσει την κόρη του, τον στέλνει σε ευρείας κλίμακας άσκηση στα ανοικτά του Ειρηνικού ωκεανού να «στρώσει χαρακτήρα». Εκεί όμως καιροφυλακτούν οι κακοί, αλλά προηγμένοι τεχνολογικά εξωγήινοι, τα σχέδια των οποίων δεν θα αργήσουν να αποκαλυφθούν. Στη σκληρή μάχη που θα ξεσπάσει ο νεαρός αξιωματικός θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει το θάρρος και την αξία του, με τη βοήθεια μίας συναδέλφου που ειδικεύεται στα οπλικά συστήματα, την οποία υποδύεται η Rihanna, που άφησε τα μικρόφωνα και έπιασε τα οπλοπολυβόλα.
Σκηνοθεσία: Peter Berg Παίζουν: Liam Neeson, Alexander Skarsgard, Taylor Kitsch, Brooklyn Decker, Rihanna.
Magic Hour
Road movie στην ελληνική επαρχία, με κεντρικούς ήρωες έναν αποτυχημένο σκηνοθέτη-ρεσεψιονίστ και έναν απελπισμένα κερατά, που διατρέχουν την ενδοχώρα με μια νεκροφόρα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποδράσουν από τα προβλήματα και την καταπίεση της πραγματικότητας. Ελληνική επαρχία, κοφτεροί διάλογοι, σουρεαλισμός και κυρίως μια καλή δουλειά, που αποδεικνύει πως το badget δεν είναι το βασικό συστατικό μιας ταινίας.
Σκηνοθεσία: Κώστας Καπάκας Παίζουν: Ρένος Χαραλαμπίδης, Τάσος Αντωνίου, Κώστας Τσάκωνας, Γιώργος Σουξές, Μαρία Αντουλινάκη.

Άναψέ με! (Turn Me On, Godamnit)
Η 15χρονη Alma βιώνει στο πετσί της την ασημαντότητα μιας απομονωμένης επαρχίας της Νορβηγίας. Είναι ερωτευμένη, χωρίς ανταπόκριση, με τον Artur και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το σεξ. Μιλάει ατελείωτες ώρες σε ροζ γραμμές και κυρίως χάνεται στις ερωτικές φαντασιώσεις της, τις οποίες συχνά δυσκολεύεται να διαχωρίσει από την πραγματικότητα. Όταν μια συνάντηση με τον Artur καταλήγει σε παρεξήγηση, η Alma θα γίνει ο περίγελος του σχολείου και οι φίλες της θα την εγκαταλείψουν...
Σκηνοθεσία: Jannicke Systad Jacobsen Παίζουν: Helene Bergsholm, Malin Bjοrhovde, Henriette Steenstrup, Beate Stοfring, Matias Myren.

Οίκος Ανοχής (L'Apollonide)
Η καθημερινότητα ενός οίκου ανοχής στο Παρίσι στις αρχές του 20ου αιώνα. Μια κλεφτή ματιά σε ένα καλειδοσκόπιο, όπου οι συνήθειες των κοριτσιών, η δυναμική των μεταξύ τους σχέσεων, οι ιδιαιτερότητες της καθεμιάς, τα εντός των τειχών μικρά ή μεγάλα δράματα και φυσικά οι προετοιμασίες για την υποδοχή των πελατών συνοψίζονται σε μία ασυνήθιστα αποκαλυπτική ματιά, που πέφτει πάνω σε αυτόν

Keywords
Τυχαία Θέματα