BBC: Ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον πλανήτη ο Πούτιν (photos)

Το BBC διεξήγαγε μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα για την αμύθητη, σύμφωνα με το κανάλι, προσωπική περιουσία του «τσάρου» της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος μπορεί να είναι ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο, σύμφωνα με ανθρώπους που έχουν καλή γνώση των …διαδρόμων του Κρεμλίνου.

Το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο ανακάλυψε στην εξορία τους ανθρώπους οι οποίοι και έφεραν στο φως τα μυστικά του πλούτου του πιο ισχυρού άνδρα στον

κόσμο.

Ενα παλάτι αξίας 1 δις…

Ο Σεργκέι Κολέσνικοβ ανέφερε ότι εργαζόταν για το Κρεμλίνο με σκοπό να συγκεντρώνει χρήματα από τους πολύ πλούσιους Ρώσους τα οποία υποτίθεται ότι θα διοχετεύονταν σε προγράμματα υγείας. Στην πραγματικότητα, όμως, χρησιμοποιούνταν για να χτιστεί ένα το, αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολλαρίων, παλάτι του Βλαντιμίρ Πούτιν στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας.

Μια απέραντη περιουσία

Τα όσα έχουν γίνει γνωστά για τα οικονομικά του Ρώσου Προέδρου αποκαλύπτουν έναν άνθρωπο με όχι ιδιαίτερα μεγάλη περιουσία. Τον Απρίλιο, ο Πούτιν δήλωσε εισόδημα 7,65 εκατομμυρία ρούβλια – καθώς επίσης και την ιδιοκτησία δυο ταπεινών διαμερισμάτων και ενός μεριδίου σε ένα γκαράζ αυτοκινήτων. Ο Adam Szubin, αμερικανός υπουργός Οικονομικών για την Τρομοκρατία και τα Οικονομικά Εγκλήματα, ωστόσο, ανέφερε στο BBC ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι σε μια εκπληκτική οικονομική «υγεία». Παρ” όλα αυτά, αρνήθηκε να σχολιάσει μια έκθεση της CIA ότι η περιουσία του Πούτιν φτάνει τα 40 δισεκατομμύρια δολλάρια…

Μερίδια ως ανταλλάγματα σε επιχειρήσεις πετρελαίου…

Ενας άλλος εξόριστος επιχειρηματίας, ο Max Freidzon, ανέφερε στο BBC ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν του παραχώρησε το μονοπώλιο να εξοπλίζει με καύσιμα ένα αεροδρόμιο τη δεκαετία του ’90 – με μυστικό αντάλλαγμα ένα 4% μερίδιο στις επιχειρήσεις του.

Μια θαλαμηγός – δώρο από τον Αμπράμοβιτς

Ο Dmitry Skarga, ο οποίος συνήθιζε να «τρέχει» την κρατική ναυτιλιακή επιχείρηση Sovcomflot, αναφέρει ότι επέβλεψε την μεταφορά ενός yacht αξίας 35 εκατομμυρίων στον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο ίδιος ανέφερε ότι το, μήκους 57 μέτρων, Olympia, ήταν ένα δώρο από τον πιο διάσημο Ρώσο της Βρετανίας – τον ιδιοκτήτη της ομάδας Chelsea, Roman Abramovich.

Ο Adam Szubin ανέφερε: «Τον έχουμε δει να ενισχύει τους φίλους του, τους συμμάχους του και να θέτει στο περιθώριο εκείνους τους οποίους δεν βλέπει ως φίλους κάνοντας χρήση κεφαλαίων του κράτους…. Αυτό είναι μια εικόνα διαφθοράς….»

Και οι αντιδράσεις

Το Κρεμλίνο, πάντως, έχει αρνηθεί αυτούς τους ισχυρισμούς. Οσον αφορά τον εαυτό του, ο Πούτι έχει αρνηθεί επανειλλημένως εκθέσεις του τύπου σχετικές με την περιουσία του, μεταξύ των οποίων ότι είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου. Σε μια δήλωσή του το 2010 ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Dmitry Peskov, ανέφερε ότι «ποτέ δεν είχε καμία σχέση με το αξίας 1 δισεκατομμυρίων δολλαρίων παλάτι»…

Keywords
Τυχαία Θέματα