Art-athina 2013 από τις 17 Μαΐου

Στην art-athina 2013 συμμετέχουν πέντε Έλληνες εικαστικοί και ένας Νέο-Ζηλανδός στο περίπτερο F5. Η έκθεση πραγματοποιείται στο Κλειστό γήπεδο TaeKwonDo, στο Π. Φάληρο και διαρκεί από τις 17-19 Μαΐου 2013. Στο περίπτερο F5 θα παρουσιαστούν οι Κώστας Βαρώτσος, Στάθης Βατανίδης, Nick Dryden, Γιάννης Γουρζής, Αγγέλικα Βαξεβανίδου και Μανώλης Αναστασάκος.

Ο διεθνούς φήμης καταξιωμένος καλλιτέχνης Κώστας Βαρώτσος θα παρουσιάσει μία γλυπτική εγκατάσταση με

την οποία «προσκαλεί» το φιλότεχνο κοινό σε ένα διάλογο πάνω στην πολιτιστική κρίση της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, θίγοντας το σημαντικό θέμα της μεταναστεύουσας ανθρωπότητας.

Ο καταξιωμένος ζωγράφος Στάθης Βατανίδης, με τα ανθρωποκεντρικά έργα του, παρουσιάζει ένα έργο μεγάλων διαστάσεων που απεικονίζει την πόλη μας μέσα από τη δική του εικαστική ματιά αιχμαλωτίζοντας μικρά γεγονότα της καθημερινότητας και μεταμορφώνοντάς τα σε μία ιδιαίτερη εικονογραφία.

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος γλύπτης Nick Dryden με πολλές επιρροές από την Ελληνίδα μητέρα του παρουσιάζει ένα γλυπτό που αναφέρεται με το δικό του τρόπο στην οικονομική και ηθική κρίση που βιώνει η Ελλάδα συνδέοντας την Γερμανικό σημερινό επεκτατισμό με την Γερμανική κατοχή κατά τη διάρκεια του Β' παγκοσμίου πολέμου.

Ο εξαιρετικός χαράκτης και επίκουρος καθηγητής στην ΑΣΚΤ Αθηνών Γιάννης Γουρζής, παρουσιάζει τα καινούρια του χαρακτικά έργα. Από τους λίγους χαράκτες που χαράζουν σήμερα το όρθιο ξύλο, παρουσιάζει χαρακτικά τυπώματα υψιτυπίας αλλά και βαθυτυπίας.

Η εξαίρετη καλλιτέχνης Αγγέλικα Βαξεβανίδου λίγους μήνες μετά την ατομική έκθεση της στον Τεχνοχώρο, έρχεται από την Πάρο και παρουσιάζει δύο καινούρια έργα της (σχέδια μεγάλων διαστάσεων). Η δουλειά της ταξιδεύει μέσα στις διακριτικές λεπτομέρειες της σχέσης των δύο ταυτοτήτων του ατόμου (της αυτοδίδακτης αλλά και της επιβεβλημένης που διδάσκεται μέσω του κοινωνικού εξαναγκασμού) και δρα αποκαλυπτικά ως προς την επίδραση και επιρροή τους. Χρησιμοποιώντας την φιγούρα για να προκαλέσει μια αναπόφευκτη αντιπαράθεση με την υποκειμενικότητα απομακρύνει κάθε ρομαντική πρόφαση αφήνοντας τον θεατή όπως και τον εκτιθέμενο, απροστάτευτους.

Ο καταξιωμένος νεότερος καλλιτέχνης Μανώλης Αναστασάκος, με βιογραφικό που θα ζήλευαν μεγαλύτερης ηλικίας καλλιτέχνες, παρουσιάζει δύο κατασκευές-γλυπτά που θα προκαλέσουν σχόλια και προβληματισμούς. Το ένα έργο, που τιτλοφορείται Θέατρο Σκιών, παρουσιάζει τον εσταυρωμένο, με τα μέλη του σώματος του να απεικονίζονται με ακτινογραφίες. Ένα έργο επίκαιρο από κοινωνικοπολιτικής οπτικής, συν της υποβόσκουσας θρησκευτικής χροιάς λόγω της σημαίνουσας δυναμικής του συμβόλου. Παράλληλα είναι ένα έργο πολύ σύγχρονο και σημαντικό σε εικαστικό επίπεδο αφού για πρώτη φορά στην ιστορία της τέχνης παρουσιάζεται η εικόνα του εσωτερικού κόσμου ενός Θεού (του Θεανθρώπου που «απαρτίζεται» από όλους εμάς).

ΔΙΑΡΚΕΙΑ & ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

17 - 19 Μαΐου

Παρασκευή 17, 14:00 - 21:00

Σάββατο 18, 12:00 - 21:00

Κυριακή 19, 12:00 - 21:00

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: Ολόκληρο 7 ευρώ / Μειωμένο 5 ευρώ

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 211 182 38 18

www.technohoros.org

Keywords
Τυχαία Θέματα