Apple και Microsoft στηρίζουν OpenStreetMap

Μερικές ημέρες πριν κυκλοφόρησε η νέα εφαρμογή iPhoto για το νέο iPad και το iPhone χρησιμοποιώντας χάρτες από την οργάνωση OpenStreetMap και όχι από τους χάρτες Google που χρησιμοποιούσε μέχρι τώρα η Apple.

Στον ίδιο άξονα κινείται και η Foursquare

η οποία λίγο καιρό αντικατέστησε τους χάρτες της με OpenStreetMap, αλλά και η Microsoft η οποία κάνει κινήσεις με σκοπό την ισχυροποίηση της δικής της εφαρμογής.

Συγκεκριμένα η Microsoft απόφάσισε να προσλάβει τον ιδρυτή της OpenStreetMap, Steve Coast, ως υπεύθυνο για τον σχεδιασμό του Bing Mobile ώστε να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία των δύο εταιριών. Σημειώνεται ότι Bing Maps και OpenStreetMaps ανταλλάσσουν δεδομένα από το 2010 σε μια προσπάθεια βελτιστοποίησης των υπηρεσιών τους.

Η αλλαγή της υπηρεσίας που προσφέρει τους χάρτες, μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί, ειδικά για την Apple, η οποία εδώ και χρόνια σχεδιάζει την "ανεξαρτησία" της από τη Google εξαγοράζοντας διάφορες εταιρίες του χώρου. Πάντως μέχρι στιγμής δε φαίνεται έτοιμη να υλοποιήσει μια υπηρεσία χαρτών αντίστοιχου επιπέδου την οποία να ενσωματώσει στο iOS.

Keywords
Τυχαία Θέματα