Aπόπειρα δολοφονίας του Πούτιν καταγγέλλει το Κρεμλίνο

Επίθεση από δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταγγέλλει ότι δέχθηκε το Κρεμλίνο χθες το βράδυ. Κατηγορώντας ευθέως το Κίεβο για απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν, το Κρεμλίνο στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως «Δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη είχαν στόχο το Κρεμλίνο. Ως αποτέλεσμα των έγκαιρων ενεργειών των στρατιωτικών και των ειδικών υπηρεσιών που χρησιμοποίησαν συστήματα πολέμου με ραντάρ, οι συσκευές εξουδετερώθηκαν». Από την «τρομοκρατική ενέργεια», όπως χαρακτηρίζεται από τη Μόσχα, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν δεν

τραυματίστηκε. Το πρόγραμμα των εργασιών του δεν έχει αλλάξει και θα συνεχιστεί κανονικά. Η δημοτική αρχή της Μόσχας ανακοίνωσε ότι απαγόρευσε τις πτήσεις drones.

Βίντεο που κυκλοφορεί στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνει στήλη καπνού επάνω από το Κρεμλίνο όπου ο Πούτιν διατηρεί κατοικία. Το βίντεο αναρτήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες από ομάδα κατοίκων στην περιοχή απέναντι από το Κρεμλίνο στην απέναντι όχθη του Μόσχοβα και δημοσιεύθηκε από ρωσικά μέσα περιλαμβανομένου του Telegram και του ενημερωτικού μέσου του ρωσικού στρατού Zvezda.

Το πρακτορείο RIA μετέδωσε ότι ο Πούτιν δεν βρισκόταν στο Κρεμλίνο την ώρα της «επίθεσης των drones» και ότι αυτήν την στιγμή ο Ρώσος πρόεδρος εργάζεται στο Νόβο Ογκαριόβο, στα περίχωρα της Μόσχας. Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι η παρέλαση της 9ης Μαΐου, για την επέτειο της νίκης του Κόκκινου Στρατού επί της Βέρμαχτ, θα διεξαχθεί στη Μόσχα παρά το περιστατικό, μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

JUST IN – Russia says Ukraine tried to hit Kremlin with drones overnight in an assassination attempt on Putin.pic.twitter.com/xAS0BtTDzs

— Disclose.tv (@disclosetv) May 3, 2023

Keywords
Τυχαία Θέματα
Aπόπειρα, Πούτιν, Κρεμλίνο,Apopeira, poutin, kremlino