7 μονάδες μπροστά το Brexit-Παγκόσμιος «συναγερμός»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Παγκόσμια ανησυχία έχουν προκαλέσει οι μετρήσεις στη Βρετανία, καθώς όλες δίνουν προβάδισμα στο Brexit,λίγο πριν το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Τα αποτελέσματα μιας νέας δημοσκόπησης που δημοσιεύτηκε την Τρίτη από την TNS και πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου δίνουν προβάδισμα 7 ποσοστιαίων μονάδων στο

Brexit.

Πιο αναλυτικά, το 47% στηρίζει την αποχώρηση της χώρας τους από την ΕΕ, και το 40% υποστηρίζει την παραμονή της.

Σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων,το 13% των ερωτηθέντων δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει ή δεν θα πάει να ρίξει την ψήφο του. Η προηγούμενη μέτρηση της TNS την περασμένη εβδομάδα έδινε στο «Brexit» προβάδισμα 2%.

4 δημοσκοπήσεις δείχνουν Brexit

Tο τελευταίο 24ωρο έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας 4 ακόμη τηλεφωνικές και διαδικτυακές δημοσκοπήσεις. Σε όλες προηγείται το Brexit, σε ποσοστά από 1% μέχρι 7%.

Πιο συγκεκριμένα, δύο έρευνες της ICM για τον Guardian, δίνουν τη διαφορά στις 6 μονάδες (53%-47%), η μέτρηση της YouGov για τους Times, την ίδια μέρα, δείχνει την διαφορά στις 7 μονάδες (46%-39%), ενώ στην έρευνα της ORB για την Telegraph, η διαφορά βρίσκεται στην μια μονάδα (49%-48%).

Το πρωτοσέλιδο της Sun

Την Δευτερα, η «Sun» κυκλοφόρησε με ενα λογοπαίγνιο στο εξώφυλλο της, με την λέξη «Believe» (πίστεψε) και «Leave» (αποχώρηση).Με αυτό τον τρόπο τάχθηκε ανοικτά υπέρ του «Brexit».

Το σχέδιο της ΕΚΤ σε περίπτωση Brexit-Καταποντίζεται η στερλίνα

Το εθνικό νόμισμα της χώρας «βουλιάζει» σε σύγκριση με όλα εκτός από ένα από τα ανταγωνιστικά της νομίσματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, τα ανήσυχα στελέχη της ΕΚΤ σε συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας έχουν ήδη ετοιμάσει ένα κοινό ανακοινωθέν που θα κυκλοφορήσει τις πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Ιουνίου σε περίπτωση που επικράτησης του «Brexit».

Όπως αναφέρουν οι πηγές, στην ανακοίνωση θα αναφέρεται ότι «οι θεσμοί θα κάνουν ότι είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί η ρευστότητα στις αγορές».

Το άρθρο 7 μονάδες μπροστά το Brexit-Παγκόσμιος «συναγερμός» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα