4ο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου στο ίδρυμα Μιχ. Κακογιάννης

Ο Βωβός Κινηματογράφος επανέρχεται στο ΙΜΚ -που δεν ξεχνά τη μεγάλη αγάπη για το Βωβό Κινηματογράφο του Μιχάλη Κακογιάννη. Τo 4o Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης με θέμα «Μεγάλοι Σκηνοθέτες του Βωβού» θα διαρκέσει έως τις 26 Σεπτεμβρίου

, με ελεύθερη είσοδο, σε συνέχεια των πολύ επιτυχημένων αφιερωμάτων στον αμερικάνικο και τον ευρωπαϊκό βωβό κινηματογράφο (τις ταινίες των οποίων είχε επιλέξει ο ίδιος ο Μ. Κακογιάννης), όπως και το Αφιέρωμα "Στη χειραφέτηση της γυναίκας".

Στο 4ο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου θα προβληθούν 16 ταινίες, γυρισμένες από το 1902 έως και το 1929, διάσημων σκηνοθετών όπως οι Φρίντριχ Μουρνάου, Φριτς Λανγκ, Καρλ Ντράιερ, Σεργκέι Αϊζενστάιν, Στρόχαϊμ, Μπουνιουέλ και Νταλί, Σεσίλ ντε Μιλ, Τσάρλι Τσάπλιν Μπάστερ Κήτον κ.α. Την πλειοψηφία των προβολών ντύνουν μουσικά πρωτότυπες συνθέσεις νέων Ελλήνων συνθετών που ερμηνεύονται "ζωντανά" από έλληνες ερμηνευτές.

Όπως κάθε χρόνο το 4ο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου διοργανώνεται σε συνεργασία με το STUDIO-Παράλληλο Κύκλωμα και τον Πρόεδρό του Χρήστο Παπαδημητρίου, καθώς και το εργαστήριο Film Scoring με υπεύθυνο καθηγητή τον Αλέξανδρο Μούζα.

4ο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου

Αφιέρωμα στους Μεγάλους Σκηνοθέτες του Βωβού Κινηματογράφου

Αίθουσα: Κινηματογράφος

Ελεύθερη είσοδος

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες/ Κρατήσεις: 210 34 18 579, Δευ – Παρ 11:00 – 14:00

Keywords
Τυχαία Θέματα