2ο Σεμινάριο Φωτογραφίας στο Φλαμπούρι

Οι φωτογραφίες με φωτογραφική μηχανή ή και με τα εξελιγμένα πια κινητά, είναι το χόμπυ και η αγάπη των περισσοτέρων γύρω μας. Είτε γιατί θέλουμε να μοιραστούμε αυτό που βλέπουμε και με άλλους, είτε για να έχουμε να θυμόμαστε μετά από χρόνια, αλλά ακόμα και για τη χαρά της δημιουργίας.

Έρχεται το 2ο σεμινάριο φωτογραφίας σε συνέχεια του προηγούμενου, για αρχάριους αλλά και πιο προχωρημένους ερασιτέχνες φωτογράφους.

Το 2ο σεμινάριο θα είναι έτσι διαμορφωμένο ώστε με μια μικρή επανάληψη, να μπορούν να το παρακολουθήσουν και άτομα που δεν είχαν παρακολουθήσει

το προηγούμενο.

Έφτασε η ώρα να μάθουμε βασικές τεχνικές, οι οποίες θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε τις φωτογραφίες μας σε ένα άλλο επίπεδο. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα σεμινάριο φωτογραφίας μέσα στην φύση, στην απίστευτη ομορφιά του δρυμού της Πάρνηθας, που θα μας ταξιδέψει με μαγικές εικόνες.

Σε αυτό το σεμινάριο θα μιλήσουμε για τα 10 λάθη που κάνει συνήθως ένας αρχάριος φωτογράφος, με αυτόν τον τρόπο θα κάνουμε και μια υπενθύμιση κάποιων βασικών στοιχείων που ειπώθηκαν στο προηγούμενο σεμινάριο.

Στη συνέχεια θα αναφερθούμε στο πορτρέτο και πώς μπορούμε να φτιάξουμε εντυπωσιακά πορτρέτα χρησιμοποιώντας φυσικό φως. Όποιος επιθυμεί μπορεί να φέρει φωτογραφίες με πορτρέτα που έχει τραβήξει, για να τις σχολιάσουμε μαζί και να δούμε ιδέες για το πως θα γίνουμε πιο δημιουργικοί.

Επίσης θα τραβήξουμε μαζί κάποια πορτρέτα για να δοκιμάσουμε το πώς το φως αλλάζει τις εκφράσεις και την αισθητική της φωτογραφίας.

Τέλος θα δούμε κάποιες τεχνικές επεξεργασίας των φωτογραφιών μας στο δωρεάν πρόγραμμα photoscape.

Ετοιμαστείτε λοιπόν να απολαύσουμε στο πανέμορφο αυτό περιβάλλον, μάθημα φωτογραφίας, χαλαρή βόλτα στο δάσος, αλλά και σπιτικές λιχουδιές με κρασάκι.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα:

10:30 Άφιξη στο Φλαμπούρι και ήδη δεν θα πιστεύετε ότι είστε δίπλα στην Αθήνα. Ώρα να απολαύσουμε το ρόφημα μας, θαυμάζοντας την απίστευτη θέα. Από την νότια πλευρά θα δείτε την Αθήνα από ψηλά, την Πελοπόννησο και με καθαρό καιρό ακόμα και την Ύδρα, ενώ από την ανατολική και βόρεια πλευρά, το υπόλοιπο της Αττικής, τον Ευβοϊκό κόλπο, την Εύβοια, αλλά και το ψηλότερο βουνό της, τη Δίρφυ.

11:00 – 12:00 Σεμινάριο φωτογραφίας 1ο μέρος.

12:00 – 13:00 Βόλτα μέσα στα μονοπάτια του εθνικού δρυμού, για να δοκιμάσουμε στην πράξη αυτά που μάθαμε στην θεωρία. Θα κινηθούμε σε αργούς ρυθμούς ώστε να απολαύσουμε το φυσικό τοπίο, θα φωτογραφίσουμε, θα πιούμε νερό από τα κρυστάλλινα νερά των πηγών, ενώ είναι πολύ πιθανό να δούμε και ελάφια μέσα στο φυσικό τους περιβάλλον.

13:00 – 14:30 Σεμινάριο φωτογραφίας 2ο μέρος.

14:30 – 14:45 Έχοντας ήδη στο μυαλό μας το επόμενο σεμινάριο, κουβεντούλα για τις ανάγκες της ομάδας.

14:45 Ο καθαρός αέρας του βουνού και η βόλτα μας έχει ανοίξει την όρεξη. Έφτασε η ώρα που θα δοκιμάσουμε τα σπιτικά πιάτα και το εξαιρετικό κρασί του καταφυγίου. Μεσημεριανό γεύμα λοιπόν με όλη την ομάδα.

Κόστος 15€.

Περιλαμβάνει: Μάθημα φωτογραφίας, Πεζοπορική βόλτα, Μεσημεριανό γεύμα.

Σε περίπτωση βροχής, πιθανόν να αλλάξουμε λίγο το πρόγραμμα, ώστε να έχουμε την ευκαιρία να είμαστε έξω όσο χρειάζεται.

Τη Δευτέρα θα ξεκινήσει άλλη μια εβδομάδα στην καθημερινότητα της πόλης, την οποία όμως είμαστε σίγουροι ότι θα την δείτε με άλλο μάτι και θα την αντιμετωπίσετε πολύ πιο θετικά.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής με e-mail !!!

Τελευταία ημερομηνία κατάθεσης συμμετοχής, το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Απριλίου

Ώρα άφιξης 10:30'

Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών !!!

Πληροφορίες

Υπεύθυνος σεμιναρίου: Ανδρέας Κατσικούδης

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 24 646 66 και 6972 256215

E-mail: [email protected]

http://www.flabouri.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα