2ο Εφηβικό Φεστιβάλ Διαφημίσεων Πρόληψης των Εξαρτήσεων

Το Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ», γιορτάζοντας τα 10 χρόνια λειτουργίας του με δράσεις πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας που απευθύνονται σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, διοργανώνει, το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, το 2ο Εφηβικό Φεστιβάλ Διαφημίσεων Πρόληψης των Εξαρτήσεων. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δημαρχείου Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης 2).

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Είμαι κι Εγώ στην Πρόληψη» που υλοποιείται από την «ΠΡΟΝΟΗ», σε συνεργασία με το Γραφείο Αγωγής Υγείας της

Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Β’ Διεύθυνσης Αθηνών, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μια διαφήμιση για την πρόληψη της εξάρτησης από το κάπνισμα, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και το διαδίκτυο με την μορφή αφίσας, video ή ραδιοφωνικού spot, αλλά και παράλληλα να ενημερωθούν με υπευθυνότητα και εγκυρότητα για τις εξαρτήσεις και να αναλάβουν δράση ευθύνης και κριτικής σκέψης.

Την ημέρα του Φεστιβάλ (31/3/2012), από τις 5 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, στην αίθουσα του Πολιτιστικού του Δημαρχείου της Κηφισιάς θα εκτεθούν όλα τα μαθητικά έργα, που έχουν συγκεντρωθεί στα πλαίσια του προαναφερθέντος προγράμματος. Η έκθεση θα πλαισιωθεί από συναυλία, όπου θα συμμετέχουν ερασιτεχνικά συγκροτήματα από σχολεία των Γυμνασίων και Λυκείων Κηφισιάς - Ερυθραίας – Εκάλης –Αγ. Παρασκευής .(Η διάρκεια της συναυλίας θα είναι 3 ώρες, από τις 19:00 έως τις 22:00). Την απόγευμα της ίδιας μέρας (19:00 – 19:30) η κριτική επιτροπή βράβευσης, θα ανακοινώσει του νικητές του Διαγωνισμού, καθώς και το δώρο-έκπληξη!

Keywords
Τυχαία Θέματα