21 χρόνια μετά… την ιστορική εμφάνιση του Αθηναϊκού στο «Ολντ Τράφορντ»

Θεωρείται αναμφισβήτητα η κορυφαία στιγμή στην ιστορία της ομάδας του Βύρωνα. Πριν από ακριβώς 21 χρόνια ο Αθηναϊκός κόντραρε στα ίσια την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Άλεξ Φέργκιουσον, στο Κύπελλο Κυπελλούχων, αποχωρώντας τελικά από το θεσμό με ψηλά το κεφάλι. Η πρόκληση ήταν τεράστια για την συνοικιακή ομάδα της Αθήνας, με τη διαφορά επιπέδου βέβαια να είναι χαώδης.

Οι «Λόρδοι» σαν σήμερα, πριν από 21 χρόνια είχαν κοιτάξει στα μάτια την ομάδα από το Μάντσεστερ, και λίγο έλειψε να κάνουν την τεράστια έκπληξη.

Ο Αθηναϊκός

έκανε το θαύμα στις 18 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο «Α.Νικολαϊδης», με την ομάδα του Γκερντ Πρόκοπ να  κρατά το μηδέν κερδίζοντας το χειροκρότημα όλων.

Στις 2 Οκτωβρίου του 1991 οι «Λόρδοι» ταξίδεψαν στο Ολντ Τράφορντ, για τη ρεβάνς της λευκής ισοπαλίας στην Αθήνα. Η ελληνική ομάδα αγωνιζόμενη με ψυχή, άντεξε ολόκληρα ενενήντα λεπτά (0-0), αλλά λύγισε τελικά στην παράταση χάνοντας την πρόκριση με 2-0 (110' Χιουζ, 112' Μακ Κλερ).

Στην ιστορία πάντως καταγράφονται οι νίκες και οι τίτλοι, με τους δύο όμως αυτούς αγώνες, ανάμεσα στον Δαυίδ και το Γολιάθ, να είναι απλά η εξαίρεση. Η αθηναϊκή ομάδα λίγο έλειψε να γράψει με χρυσά γράμματα την πιο λαμπρή σελίδα της ιστορίας της, με την προσπάθεια της πάντως να αναφέρεται ακόμη και τώρα.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Άλεξ Φέργκιουσον): Σμάιχελ, Φίλαν, Μάρτιν (86' Μπέρντσμορ), Μπρους, Καντσέλσκις, Πάλιστερ, Ρόμπσον, Ινς, Μακ Κλερ, Χιουζ, Γουόλας (64' Ρόμπινς)

Αθηναϊκός (Γκερντ Πρόκοπ): Σαργκάνης, Μπούτζουκας, Καπουράνης, Χατζηαγγελής, Σπηλιώτης (46' λ.τρ. Θεοδωράκος, 72' λ.τρ. Ζώταλης), Αναστασίου, Χατζηράπτης, Σπίτσα, Μπογκ, Τζαλακώστας, Τάπρατζης

 

 

 

 

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα