20χρονη εμβόλιο – Χανιά: Πού αποδίδουν οι γιατροί τα αίτια των λιποθυμικών επεισοδίων

Στο Νοσοκομείο Χανίων και συγκεκριμένα στη μονάδα στεφανιαίας εισήχθη μία 20χρονη από τα Χανιά, που υπέστη λιποθυμικά επεισόδια μετά τον εμβολιασμό της κατά του κορωνοϊού. Σύμφωνα με το flashnews.gr, η εξέλιξη της υγείας της είναι καλή, ενώ τα επεισόδια δεν συνδέονται με το εμβόλιο που έκανε (Pfizer). Οι γιατροί θεωρούν ότι είναι πολύ πιθανόν, το άγχος που αισθάνθηκε μετά τον εμβολιασμό να προκάλεσε υπεραντίδραση του νευρικού συστήματος και τα λιποθυμικά επεισόδια. Παράλληλα, θα συνεχίσουν τις ιατρικές εξετάσεις

προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια και να της χορηγηθεί η κατάλληλη αγωγή.

Σύμφωνα με τα τοπικά sites, η 20χρονη Χανιώτισσα νοσηλεύεται από τα ξημερώματα της Παρασκευής, μετά τον εμβολιασμό της. Περίπου ένα τέταρτο αφού έκανε το εμβόλιο της Pfizer, την Πέμπτη, η κοπέλα έχασε τις αισθήσεις της και λιποθύμησε. Στενό συγγενικό της πρόσωπο που ήταν μπροστά στο συμβάν, την μετέφερε άμεσα σε κέντρο υγείας, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Όπως ανέφερε συγγενής της στο zarpanews.gr, η κοπέλα χρειάστηκε πάνω από 5 λεπτά για να συνέλθει ενώ ακολούθησαν ακόμη δύο λιποθυμικά επεισόδια. Οι σφυγμοί της καρδιάς της έπεσαν και έκανε ανησυχητική βραδυκαρδία.

“Είναι 20 χρονών! Δεν είχε προβλήματα υγείας, πήγαινε γυμναστήριο κάθε μέρα”, δηλώνει το στενό συγγενικό της πρόσωπο. Μετά από αυτό κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου νοσηλεύεται μέχρι και σήμερα. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έχουν οι συγγενείς από τους γιατρούς, οι εξετάσεις της μέχρι στιγμής είναι καλές.

20χρονη Πάτρα: Τι απαντά ο διοικητής για την 20χρονη που πήγε στο νοσοκομείο μετά το Johnson & Johnson

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Αγιος Ανδρέας» Ηλίας Θεοδωρόπουλος δημοσιεύματα που ανέφεραν πως 20χρονη κοπέλα εμφάνισε συμπτώματα θρόμβωσης και εισήχθη στο νοσοκομείο μετά τη λήψη μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson.Ο κ. Θεοδωρόπουλος τόνισε στο pelop.gr πως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα όσα έχουν ακουστεί: «Διάβασα έκπληκτος τα δημοσιεύματα και θέλω να αναφέρω πως δεν έχουν δοθεί ούτε αντιπηκτικά, αλλά ούτε και υπάρχει διάγνωση πως έχει συμπτώματα θρόμβωσης η κοπέλα, τα οποία οφείλονται στο εμβόλιο».

Όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας της νεαρής, ο διοικητής του νοσοκομείου δήλωσε: «Η 20χρονη φέρει κάποιες μελανιές στα πόδια της, αλλά οι γιατροί του νοσοκομείου μας δεν τις συνδέουν με το εμβόλιο. Δεν μπορεί να θεωρηθεί περίπτωση θρόμβωσης. Θα την εξετάσει και κάποιος δερματολόγος για να φανεί πού οφείλονται οι μελανιές. Αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω πως σε καμία περίπτωση δεν δόθηκαν αντιθρομβωτικά φάρμακα στην 20χρονη».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά νωρίτερα, η 20χρονη κοπέλα – κόρη γνωστού επιχειρηματία της περιοχής – έκανε το μονοδοσικό εμβόλιο τη Δευτέρα 5 Ιουλίου, καθώς είχε κανονίσει να πάει διακοπές σε νησί στα τέλη του μήνα. Το πρωί της Τρίτης ανέβασε πυρετό και παρατηρήθηκαν τουλάχιστον 5 μελανώματα στα πόδια της και γι’ αυτό μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

Μάχη για τη ζωή της δίνει η 27χρονη

Την ίδια στιγμή εξακολουθεί να νοσηλεύεται η 27χρονη από την Κέρκυρα, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών από την προηγούμενη Τετάρτη 30 Ιουνίου μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της Johnson&Johnson. Η κοπέλα διασωληνώθηκε αφού μέσα στο προηγούμενο Σαββατοκύριακο, η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε. Μιλώντας στο tempo24.news την Τρίτη, o καθηγητής Αιματολογίας του ΠΓΝΠ Αργύρης Συμεωνίδης, η κατάσταση της υγείας της είναι “σταθερά κρίσιμη”.

“Παρόλα αυτά έχουμε ενθαρρυντικές ενδείξεις για την αποσωλήνωσή της τις επόμενες ημέρες”, επισημαίνει ο κ. Συμεωνίδης που είναι και ο επικεφαλής της ομάδας γιατρών που την παρακολουθούν. Από την πρώτη στιγμή οι γιατροί τόσο στην Πάτρα όσο και στην Κέρκυρα έχουν κάνει μεγάλες προσπάθειες για τη σταθεροποίηση της κατάστασης της υγείας της 27χρονης. Η 27χρονη εμβολιάστηκε με το εμβόλιο της Johnson&Johnson και λίγες ημέρες μετά εμφάνισε συμπτώματα παράλυσης, κόπωσης και αδυναμίας κίνησης.

Άμεσα οι οικείοι της τη μετέφεραν στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Αφού οι γιατροί τη σταθεροποίησαν αποφάσισαν τη μεταφορά της στο νοσοκομείο του Ρίου. Από την προηγούμενη Τετάρτη νοσηλεύεται στην Πάτρα και στην Αιματολογική Κλινική, καθώς αντιμετωπίζει εκτεταμένη θρόμβωση κοιλιακών αγγείων, μια επιπλοκή ιδιαιτέρως σπάνια, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα
20χρονη, – Χανιά, Πού,20chroni, – chania, pou