200.000 ευρω η λεία επιτήδειων που εξαπάτησαν πολίτες

Μια 68χρονη έψαχναν και τελικά εντόπισαν στο Γαλάτσι και τη συνέλαβαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να εκτελέσουν ένταλμα που είχε εκδοθεί από τον αρμόδιο ανακριτή.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Το ένταλμα συλλήψεως σε βάρος της αφορούσε το αδίκημα της απάτης. Θύματά της οι ιδιοκτήτες εταιρίας εκμετάλλευσης βρεφονηπιακών σταθμών τους οποίους, έως κάποια στιγμή έπεισε ότι θα εντάξει στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Ιδού πως περιγράφει το γεγονός η Αστυνομία:

«Ειδικότερα,

η συλληφθείσα παρουσιαζόταν ως σύμβουλος επενδύσεων του ευρωπαϊκού προγράμματος ΕΣΠΑ, πείθοντας ιδιοκτήτες εταιρείας ιδιοκτησίας και εκμετάλλευσης βρεφονηπιακών σταθμών ότι θα τους εντάξει στο ανωτέρω χρηματοδοτικό πρόγραμμα, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά. Το παράνομο περιουσιακό όφελος που υπολογίζεται ότι έχει αποκομίσει η 68χρονη από την εγκληματική της δραστηριότητα ανέρχεται τουλάχιστον σε 150.000 ευρώ». Η επόμενη απάτη, που εξιχνιάστηκε από τις Αστυνομικές Αρχές, διαπράχθηκε στην Πρέβεζα, με τη διεθνώς γνωστή μέθοδο του ψαρέματος ( phising) και «δόλωμα» την παραπλανητική αναφορά στον ΔΕΔΔΗΕ! Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

“Τραπεζικός υπάλληλος”

«Ειδικότερα», αναφέρει η Αστυνομία «όπως καταγγέλθηκε, ο κατηγορούμενος, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με ημεδαπό, παριστάνοντας υπάλληλο τράπεζας και με το πρόσχημα της επιστροφής χρημάτων από τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., κατάφερε να υποκλέψει τους κωδικούς ηλεκτρονικής τραπεζικής του (e-banking) και να πραγματοποιήσει στη συνέχεια μεταφορά χρημάτων συνολικού ύψους 2.980 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό του παθόντα σε δικό του. Οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη δεν…προλαβαίνουν να εξιχνιάζουν υποθέσεις απάτης, που τελέστηκαν τους προηγούμενους μήνες. Εξιχνίασαν συνολικά έξι περιπτώσεις απάτης και απάτης με ηλεκτρονικό υπολογιστή, που τελέστηκαν κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2022, στην περιοχή αρμοδιότητάς τους (Χαριλάου), σχηματίζοντας δικογραφίες σε βάρος επτά ταυτοποιηθέντων δραστών.

«Συγκεκριμένα», αναφέρουν «τα προαναφερόμενα άτομα, με διάφορα τεχνάσματα, αποσπούσαν, κατά κύριο λόγο, κωδικούς πρόσβασης, διαπίστευσης και ταυτοποίησης ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών των υποψήφιων θυμάτων τους και προχωρούσαν στη μεταφορά χρηματικών ποσών είτε απευθείας είτε μέσω εμβασμάτων, σε δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Με τον τρόπο αυτό, κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά 46.080 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα