2.000 πρόσφυγες θα φιλοξενήσει η Κρήτη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων της Κρήτης, η οποία συνεδρίασε στο Ηράκλειο, αποφάσισε την προσωρινή φιλοξενία 2.000 προσφύγων.

Στη συνεδρίαση της ΠΕΔ συμμετείχαν επίσης, ο περιφερειάρχης Κρήτης, αντιπεριφερειάρχες αλλά και βουλευτές του νησιού, πλην εκείνων της Νέας Δημοκρατιάς, οι οποία με επιστολή τους από χθες είχαν δηλώσει την πρόθεσή

τους να μην συμμετάσχουν.

Στην συνεδρίαση αποφασίστηκε από τους δημάρχους του νησιού πως η πλέον ενδεδειγμένη λύση είναι οι πρόσφυγες να φιλοξενηθούν σε σπίτια και ξενοδοχεία, και όχι να δημιουργηθούν ειδικές δομές. Όπως αποφασίστηκε, η κατανομή των προσφύγων στους τέσσερις νομούς θα γίνει αναλογικά, με πληθυσμιακά κριτήρια, ενώ θα συγκροτηθεί και επιτροπή, που θα διερευνήσει σχετικά ζητήματα, τα οποία δεν έχουν αποσαφηνιστεί από την κυβέρνηση.

Την επιτροπή αυτή συγκροτούν, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και οι δήμαρχοι Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, Χανίων Τάσος Βάμβουκας, Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρίας Καλογεράκης και Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης.

Το άρθρο 2.000 πρόσφυγες θα φιλοξενήσει η Κρήτη εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα