20 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση-60% αποδοχή για τον Τσίπρα

Άκρως θετικά στοιχεία για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα καταγράφονται στην δημοσκόπηση της εταιρείας Pro Rata για λογαριασμό του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο 105,5%.

Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένα ποιοτικά στοιχεία, που δείχνουν το κλίμα που διαμορφώνεται

στην κοινωνία, με το 82% να πιστεύει, πως οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης βρίσκονται μακριά από τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Το 52% αποτιμά θετικά τις διαπραγματευτικές προσπάθειες της κυβέρνησης. Το 60% εκφράζεται θετικά για τον πρωθυπουργό. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός, για τον οποίο διατυπώνονται περισσότερες θετικές παρά αρνητικές γνώμες.

Παράλληλα, 6 στους 10 ερωτηθέντες απαντούν ότι η κυβέρνηση πρέπει να διαπραγματευτεί το κείμενο προτάσεων από τους δανειστές με ένα 25% να ζητά την απόρριψη του κειμένου αυτού.

Οι ερωτηθέντες ζητούν από την κυβέρνηση ανυποχώρητη θέση στα θέματα του ΦΠΑ στα τρόφιμα (με ποσοστό 89%) και στο ρεύμα (88%). Αξιώνουν επίσης σθεναρή αντίσταση στα σχέδια των δανειστών για μείωση των συντάξεων (83%), για «απελευθέρωση» των ομαδικών απολύσεων (77%) και της κατάργησης του ΕΚΑΣ (77%). Το 56% ζητά να μην αποδεχθεί η κυβέρνηση την πώληση των αεροδρομίων. Η νουθεσία για συμβιβασμό πλειοψηφεί μόνο στα ζητήματα της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (58%) και της πρόωρης συνταξιοδότησης (63%).

Όσο για το τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση μη συμφωνίας το 40% ζητά δημοψήφισμα για την αποδοχή ή όχι των όρων των εταίρων και το 16% εκλογές με ένα 21% να ζητά η κυβέρνηση να αποδεχθεί τους όρους.

Στην πρόθεση ψήφου:

-ΣΥΡΙΖΑ 33,5%

-ΝΔ 13,5%

Χρυσή Αυγή 6%

-Ποτάμι 6%,

-ΚΚΕ 4%,

Ανεξάρτητοι Έλληνες 3%

-ΠΑΣΟΚ 3%,

-Ένωση Κεντρώων 3%

στο 1% το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ενώ στο 22% βρίσκεται η αδιευκρίνιστη ψήφος «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Keywords
Τυχαία Θέματα