2-0 ο Ολυμπιακός στην Ξάνθη έστω και με δυσκολία

Δίχως να φτάσει σε τόσο καλά επίπεδα και έχοντας θετική εικόνα μόνο στο Α' μέρος ο Ολυμπιακός επικράτησε με δυσκολία με 2-0 της Ξάνθης. Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Ολαϊτάν με γκολ και ασίστ ενώ οι δύο ομάδες τελείωσαν τον αγώνα με 10 λόγω αποβολής των Ντε Γκουζμάν και Χολέμπας.

Έτσι έπαιξαν

H διάταξη της Ξάνθης για το ματς με τον Ολυμπιακό

που είχε αλλαγές ήταν η εξής: Τσέμα κάτω από τα γκολπόστ, δεξί μπακ ο Μπέρτος, οι Βάλλας και Γούτας τα στόπερ, ο Φλίσκας αριστερό μπακ, οι Ντε Γκούζμαν και Βασιλακάκης στον άξονα, οι Τριάδης και Μάνταλος στα άκρα και ο Κάλβο δεκάρι πίσω από τον Σολάρι.

Όσο για τους φιλοξενούμενους που επίσης είχαν διαφοροποιήσεις στην άμυνά τους αγωνίστηκαν με αυτόν τον σχηματισμό: Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, Σαλίνο δεξί μπακ, Παπαδόπουλος και Μανωλάς τα δύο στόπερ, αριστερά ο Χολέμπας, οι Μανιάτης και Σάμαρης στο κέντρο, στα δύο άκρα οι Φουστέρ και Κάμπελ και στην επίθεση πίσω από τον Ολαϊτάν ο Ντομίνγκες.

Φάσεις και δοκάρι η Ξάνθη, ευκαιρίες και γκολ ο Ολυμπιακός

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα κύλησε όπως γράφει το gazzetta.grμε αρκετά καλό ποδόσφαιρο και από τις δύο πλευρές, που είχαν όμως προβλήματα στην άμυνά τους. Ο Ολυμπιακός γενικότερα είχε πρωτοβουλία κινήσεων και κατοχή μπάλας και έβγαλε και φάσεις και γκολ. Στο 18' ο Ολαϊτάν -που δύο λεπτά πριν είχε ζητήσει πέναλτι για μαρκάρισμά του μέσα στην μικρή περιοχή από τον Βάλλα- δέχθηκε την πάσα από τον Φουστέρ στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Η Ξάνθη απάντησε στο 19' μετά από λάθος των Χολέμπας και Ρομπέρτο. Ο Τριάδης πήρε την μπάλα, πλάσαρε προς την εστία με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να παρεμβαίνει έγκαιρα και να διώχνει την μπάλα προτού αυτή περάσει την γραμμή. Οι Ακρίτες είχαν δείξει από το ξεκίνημα της αναμέτρησης πως το ήθελαν το ματς και πάλεψαν αισθητά.

Οι Πειραιώτες όμως λίγα λεπτά αργότερα βρήκαν δίχτυα. Στο 24' μετά το κόρνερ του Ντομίνγκες ο Μανωλάς πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος σούταρε προς την εστία με την μπάλα να κοντράρει και να φτάνει στον Ολαϊτάν που από πολύ κοντά έκανε το 0-1, συνεχίζοντας έτσι να σκοράρει με την φανέλα του Ολυμπιακού.

Στο 27' οι Ακρίτες είχαν δοκάρι. Έπειτα από φάουλ από τον Κάλβο και κεφαλιά του Βάλλα η μπάλα ακούμπησε το δοκάρι και πέρασε λίγο άουτ. Το πρώτο μέρος έκλεισε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να σκοράρουν ξανά δίχως όμως αποτέλεσμα. Έτσι έμεινε το 0-1.

Με δέκα και οι Ακρίτες και ο Ολυμπιακός

Στο 49' ο Ντε Γκούζμαν πλήρωσε το λάθος του να απλώσει το χέρι του και να κόψει πάσα του Φουστέρ με την 2η κίτρινη κάρτα. Ο Καναδός αποβλήθηκε αφήνοντας την ομάδα του με 10 ποδοσφαιριστές και εν μέσω πολλών διαμαρτυριών.

Στο ματς ο ρυθμός είχε αρχίσει σιγά σιγά να πέφτει. Οι καλές φάσεις έδιναν την θέση τους σε σκληρές μονομαχίες. Σε μία εξ αυτών ο Χολέμπας χτύπησε τον Σολτάνι και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Έτσι και ο Ολυμπιακός έμεινε με 10 παίκτες.

Στην εξέλιξη του Β' μέρους τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η Ξάνθη προσπάθησαν να βρουν δίχτυα. Ειδικά οι Ακρίτες πίεσαν για τα καλά τον αντίπαλό τους μέχρι και τα τελευταία λεπτά. Στο 87' ο Μάνταλος έχασε μεγάλη ευκαιρία με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Ολαϊτάν σε Ιμπαγάσα και 0-2

Στο 88' ο Ολαϊτάν από σκόρερ έγινε δημιουργός. Έκανε πολύ ωραία ενέργεια από πλάγια θέση, απέφυγε δύο αντιπάλους και έδωσε την μπάλα στον Ιμπαγάσα, που από πολύ κοντά έκανε το 0-2. Με αυτόν τον τρόπο κλείδωσε τη νίκη για τον Ολυμπιακό.

Man of the match: Ο Ολαϊτάν. Είναι MVP για το γκολ που έχει βάλει αλλά και την ασίστ στο τέρμα του Ιμπαγάσα. Εκτός από το γεγονός πως σκόραρε πάντως είχε και κινητικότητα και πάθος και ενέργεια και φάσεις για να βάλει και άλλα τέρματα.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ντε Γκούζμαν. Και δεν μπόρεσε να προσφέρει τα αναμενόμενα και αποβλήθηκε από το ματς. Από τον Ολυμπιακό προβλήματα είχε και ο άξονας και σε κάποιες στιγμές η άμυνά του. Σε αυτήν την κατηγορία μπαίνει και ο Χολέμπας λόγω της αποβολής του.

Στο ύψος τους: Οι Τριάδης, Μάνταλος και Κάλβο είχαν θετικό πρόσημο στο παιχνίδι για την Ξάνθη και δημιουργικά και επιθετικά. Για τον Ολυμπιακό καλή εικόνα είχαν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος, Αριέλ Ιμπαγάσα (που έβαλε γκολ) και Τσόρι Ντομίνγκες αν και ο τελευταίος δεν πήγε όσα καλά όσο σε προηγούμενους αγώνες. Ακόμα προσπάθησε αρκετά ο Κάμπελ.

Η γκάφα: Την έχει κάνει ο Ντε Γκούζμαν. Ενώ έχει ήδη μία κίτρινη κάρτα κάνει χέρι και δέχεται δεύτερη με συνέπεια να αφήσει την ομάδα του με 10 παίκτες σε ένα σημείο που ψάχνει την ισοφάριση στο ματς. Έτσι αποβάλλεται. Εδώ μπαίνει και ο Χολέμπας για την αποβολή του.

Το στραγάλι: Με λάθη η διαιτησία του Αρετόπουλου και των βοηθών του. Ελέγχονται και για την μη υπόδειξη πέναλτι στον Ολαϊτάν και για οφσάιντ αλλά και για το πειθαρχικό κομμάτι. Η 2η κίτρινη στον Ντε Γκούζμαν και η αποβολή του είναι σωστή. Ορθώς αποβάλλεται και ο Χολέμπας για το χτύπημά του στον Σολτάνι ενώ ο ρέφερι θα μπορούσε να είχε δείξει και άλλες κάρτες και για τις δύο ομάδες.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Ολυμπιακός νίκησε την Ξάνθη με 2-0 σε ένα παιχνίδι, όπου και συνάντησε δυσκολίες και έμεινε και με 10 παίκτες. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν ένα αρκετά καλό πρώτο μέρος όμως στην επανάληψη δεν παρουσίασαν τόσο καλό πρόσωπο και δυσκολεύτηκαν από την αξιόμαχη Ξάνθη που έμεινε με δέκα από πιο νωρίς ενώ “πλήρωσε” την αστοχία της στην τελική προσπάθεια. Σε ένα σημαντικό του μέρος το ματς πάντως είχε καλό ρυθμό και αρκετές φάσεις και από τις δύο ομάδες. Ο Ολαϊτάν με τον Ιμπαγάσα ήταν οι παίκτες που έκαναν την διαφορά για τους Πειραιώτες, οδηγώντας τους στην κατάκτηση ενός ακόμα νικηφόρου αποτελέσματος στο πρωτάθλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα