Οι Abba live!

21:05 30/1/2012 - Πηγή: EnterTV

Η κορυφαία παραγωγή Abbamania, που «επαναδημιούργησε» το φαινόμενο Abba  και γοήτευσε το Λονδρέζικο κοινό το 2002, με sold out παραστάσεις, για 18 συνεχόμενες εβδομάδες, στο Strand Theatre, είναι τώρα εδώ!  17 & 18 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Badminton, προσφέροντας στο Αθηναϊκό κοινό, την μαγεία των Abba, δίνοντας ήχο και χρώμα στους ρυθμούς της αποκριάτικης Αθήνας.

Όλα

ξεκίνησαν, ουσιαστικά, στα τέλη των 90’s όταν το μιούζικαλ MAMMA MIA! έκανε μια σαρωτική, άνευ προηγουμένου επιτυχία, στο Λονδίνο (και λίγο αργότερα σε ολόκληρο τον κόσμο) αναζωπυρώνοντας το ενδιαφέρον και την αγάπη του κόσμου για τη μουσική των Abba. Ο θεατρικός παραγωγός  Stuart Littlewood σκέφτηκε τότε την ιδέα μιας συναυλίας, όσο το δυνατόν πιο πιστής στην πραγματικότητα, που λεγόταν Abba, παρουσιάζοντας σπουδαίους ερμηνευτές και παραγωγές υψηλού επιπέδου, όχι μόνο για τους fans του συγκροτήματος, αλλά και για τις νέες γενιές που δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να δουν ζωντανά στη σκηνή τους Abba. Έτσι, γεννήθηκε το Abbamania.

Το 2002 μετά την μεγάλη επιτυχία του Λονδίνου, το σόου έκανε το ντεμπούτο του στη Γερμανία στο Deutsches Theater του Μονάχου, όπου τα εισιτήρια και των 21 παραστάσεων εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού. Το Γερμανικό κοινό το λάτρεψε αμέσως τόσο πολύ, που του χάρισε το βραβείο «Καλύτερο Μιούζικαλ για το 2002» από το Radio Regenbogen, ένα θεσμό κύρους στη Γερμανία, ενώ εμφανίστηκε στο τηλεοπτικό show «Radio Regenbogen» δίπλα στους Tom Jones και Meatloaf. Την περίοδο 2003/4 έγιναν πάνω από 250 sold out παραστάσεις στην Ευρώπη, με 24 συνεχόμενες εμφανίσεις στο θέατρο Schiller στο Βερολίνο, αλλά και στο Koln Arena της Κολωνίας, όπου 10.000 εισιτήρια πουλήθηκαν σε μια νύχτα. Στις 21 Αυγούστου του 2004 το γκρουπ έπαιξε μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό από 20.000 fans στο Waldbuhne στο Βερολίνο, επιβεβαιώνοντας το Abbamania ως το μεγαλύτερο Abba σόου μετά τους ίδιους τους Abba.

Το 2007 ήταν η σειρά της Αυστραλίας να δηλώσει « υποταγή» στην Abbamania όταν τα κέρδη του σόου ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο δολάρια Αυστραλίας ύστερα από 6 εβδομάδες συναυλιών στο Star Theater του Σύδνεϋ. Το 2008 το σόου «κατακτά» και το κοινό της Δανίας, Γαλλίας, Βελγίου, Νότιας  Κορέας, Σιγκαπούρης και Νέας Ζηλανδίας. Η περιοδεία συνεχίζεται, με νέες χώρες να προστίθενται στην λίστα της επιτυχημένη πορείας του, κατατάσσοντάς το, στην 66η θέση των 100 top περιοδειών στον κόσμο.

#Τα αγαπημένα διαχρονικά τραγούδια των Abba μοιάζουν να γράφτηκαν για να τραγουδιούνται και να χορεύονται live και το Abbamania μας χαρίζει δύο ώρες γεμάτες υπέροχη μουσική σε μια παραγωγή κορυφαίου επιπέδου ήχου, φωτισμού και εφέ και εκρηκτικής σκηνικής παρουσίας. Οι ερμηνευτές είναι τόσο ιδανικοί που δεν χρειάζεται να απορήσετε αν νιώσετε κάτι σαν déjà vu όταν θα χορεύετε και θα τραγουδάτε με την καρδιά σας, νομίζοντας ότι ο χρόνος σταμάτησε κάπου στα 70’s ….Waterloo, Voulez Vous,   I do I do I do I do I do, Money Money, S.O.S, Mamma Mia, Gimme Gimme Gimme, Dancing Queen…

 

<

Keywords
Τυχαία Θέματα