Γρηγόρης Αρναούτογλου: Πάντα ήμουν ο Μαύρος Πιτ

16:20 28/1/2012 - Πηγή: EnterTV

Ο Γρηγόρης αποφάσισε να αποκαλύψει τους «μακιγιαρισμένους φόβους του» με το να τους καταγράψει σε ένα βιβλίο. Έκανε ψυχοθεραπεία, ανακάλυψε όσα τον φοβίζουν και τον εμποδίζουν να ζήσει και να νιώσει ευτυχής και έκανε μια νέα αρχή. Η αλλαγή που έχει γίνει μέσα του φαίνεται και στον τρόπο που παρουσιάζει, έχει μια ενέργεια διαφορετική και πιο δυνατή.
Ποιες είναι οι φοβίες που τον μπλόκαραν;  «Ο μεγάλος φόβος να μην αρέσεις στο σύστημα – της γειτονιάς, της παρέας, του σχολείου, των συγγενών. Μετά απ’ αυτό άρχισα να φοβάμαι

τη σύγκριση. Κατά έναν παράδοξο τρόπο, ό, τι και αν γινόταν, εγώ  ήμουν χειρότερος – ο τάδε ήταν καλό παιδί, ο άλλος πιο καλός μαθητής, ο τρίτος είχε περάσει στο πανεπιστήμιο. Όλοι οι άλλοι ήταν πάντα σούπερ ήρωες κι εγώ ο Μαύρος Πιτ. Πέρασαν χρόνια για να καταλάβω τη «λούμπα» και να δω πως η ουσία δεν είναι να γίνεσαι καλύτερος από τους άλλους αλλά καλύτερος απ’ τον εαυτό σου.»
«Δεν σε βοήθησε το γυαλί να καταπολεμήσεις τους φόβους σου ;»

« Όχι, το αντίθετο, η τηλεόραση γέννησε πάρα πολλούς νέους φόβους.»
«Ο φόβος της αποτυχίας υπήρξε στο παρελθόν ένας από τους πιο μεγάλους φόβους μου. Τώρα πια νομίζω πως συμφιλιώθηκα μαζί του. Κάποτε με πείραζε. Κάποτε μια εκπομπή με κακά νούμερα τηλεθέασης θα μπορούσε να με ρίξει μια ολόκληρη εβδομάδα. Τώρα πια δεν το επιτρέπω στον εαυτό μου. Θα στεναχωρηθώ αλλά θα πω « Οk, πάμε παρακάτω».»
«Σε προσωπικό επίπεδο, θεωρώ πως μια ύπουλη μακιγιαρισμένη φοβία κρύβεται πίσω από τη συνήθεια. Αυτό το «πού να πηγαίνω τώρα ;» που ακούς από τα ζευγάρια και που – παρ’ότι έχει τελειώσει η σχέση – τα ρίχνει σε συμβιβασμούς. Πέρασα κι εγώ απ’ αυτή τη φάση. Άφηνα να περνάει ο χρόνος μαραζώνοντας.  Ήταν ανεπίτρεπτο που στα 25 μου έμενα σε μια σχέση που είχε τελειώσει μόνο και μόνο από φόβο μήπως δεν βρω κάτι καλύτερο.»
Πηγή : Down Town

Keywords
Τυχαία Θέματα