Από όλα… έχει η TV

17:16 2/2/2012 - Πηγή: EnterTV

T….ούρκικα σήριαλ. Δεν μπορώ ούτε να τα βλέπω ούτε να τα ακούω. Το απόλυτο ξεγύμνωμα ενός τηλεοπτικού μανδύα που έχουν επιλέξει να φορούν τα κανάλια. Ρούχο φθηνό , παλιομοδίτικο. Γεμίζουν τηλεοπτικό χρόνο και …αδειάζουν τους τηλεθεατές. Αι σιχτίρ!

Η….ρωες οι ρεπόρτερ που βγαίνουν στους δρόμους και δίνουν μάχη όχι μόνο με τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν αλλά και με τους πολίτες. Ο ρόλος του δημοσιογράφου έχει απαξιωθεί και ο κόσμος γυρνά την πλάτη και το πρόσωπο στον τηλεοπτικό.

Λ…εφτά δεν υπάρχουν πια στην τηλεόραση. Οι ποιοτικές εξωτερικές παραγωγές , αντικαταστάθηκαν από

βαρετές επαναλήψεις και εσωτερικούς … πειραματισμούς.. Εκπομπές που στήνονται σε μια μέρα, σε μια νύχτα, εκπομπές του ποδαριού. Εκπομπές δηλαδή…για κλωτσιές!

Ε…ξάντας. Ίσως η ποιοτικότερη εκπομπή που έχει προβληθεί τα τελευταία χρόνια. Οι έρευνες του Γιώργου Αυγερόπουλου , αυτά τα απίθανα ντοκιμαντέρ από κάθε γωνιά του κόσμου είναι η ουσία της τηλεόρασης. Κείμενα βγαλμένα από ποίηση , εικόνες μοναδικές , εξαιρετική μουσική , άψογη σκηνοθεσία. Κάθε εκπομπή και ένα βραβείο.

Ο…λα. Μια εκπομπή που περιμένουμε με αγωνία κάθε χρόνο για να δούμε τα.. νέα κορίτσια του Θέμου. Καλλίγραμμες καλλονές να λικνίζονται μπροστά στην κάμερα. Η αλήθεια είναι ότι αυτό που μας έχει λείψει από το Θέμο είναι τα καταπληκτικά του κείμενα στην ¨μαύρη τρύπα ¨ της Ελευθεροτυπίας , γιατί αυτό που κάνει στην τηλεόραση είναι μια …μαύρη τρύπα στο νερό.

Ρ…άδιο αρβύλα. Μια πολυσύνθετη εκπομπή που αποδεικνύει ότι αυτό που λείπει από την τηλεόραση είναι η ιδέα. Μια παρέα ανθρώπων με ταλέντο και ανατρεπτικό χιούμορ συνδυάζουν την επικαιρότητα , την σάτιρα , την μουσική και το μοντάζ με τρόπο αρμονικό. Μια εκπομπή που πραγματικά αξίζει να δεις. Το πιάσατε το υπονοούμενο…

Α…GB. Τα αρχικά που για πολλούς είναι το Αλφα και το Ωμέγα στην τηλεόραση. Όλα κινούνται γύρω από το μαγικό χαρτάκι της τηλεθέασης. Η προσπάθεια από όλους τους ανθρώπους που εργάζονται στην τηλεόραση είναι να βλέπουν το προϊόν τους να ¨γράφει ¨ υψηλά νούμερα. Μόνο που για τα νούμερα , πολλοί γίνονται…νούμερα.

Σ…ταύρος Θεοδωράκης. Πρωταγωνιστής και αυτός στην ποιότητα και όχι στα σκουπίδια. Μια εκπομπή που μιλούν πραγματικά οι πρωταγωνιστές. Έχει καταφέρει με την σοβαρότητα , μακριά από κιτρινισμό , να μεταφέρει μέσα από την μικρή οθόνη , τις μαρτυρίες ανθρώπων που κάτι έχουν να πουν. Προχωρημένο μοντάζ , απλό κείμενο , απλά εξαιρετικός…

Η…τηλεόραση τελικά είναι ένα μέσο που αν το ζήσεις από … μέσα σε μαγεύει.

Η δύναμη της εικόνας , η ένταση της στιγμής , η μαρτυρία ενός ανθρώπου ,η μάχη με το χρόνο , ο ανταγωνισμός , η επιτυχία ,η αποτυχία , η καταξίωση , η αποκαθήλωση  είναι στοιχεία που την κάνουν ασυναγώνιστη.

Εξάλλου , άλλο να γράφεις , άλλο να μιλάς, άλλο να βλέπεις και άλλο να ζεις …από κοντά την «αναπνοή» της τηλεόρασης.

Βασίλης Ζέρβας

Keywords
Τυχαία Θέματα