Στροφή προς τα προσιτά smartphones για την HTC

Μετά από τις φτωχές οικονομικές επιδόσεις της HTC, η εταιρεία φέρεται να δίνει έμφαση στην αγορά των πιο προσιτών smartphones με σκοπό της τη διεύρυνση του πελατολογίου της, προσεγγίζοντας κυρίως τη μεσαία κατηγορία, χωρίς όμως να εγκαταλείπει και εκείνη των high end συσκευών.

Σε δηλώσεις της στο Reuters,

η συν-ιδρύτρια της εταιρείας, Cher Wang, παραδέχεται ότι η HTC κατά τον προηγούμενο χρόνο επικεντρώθηκε στην προώθηση κορυφαίων, από απόψεως τεχνικών χαρακτηριστικών, συσκευών, οι οποίες χαρακτηρίζονται επιπλέον και από υψηλές τιμές. Με τον τρόπο αυτό αφέθηκε ανεκμετάλλευτο ένα μεγάλο τμήμα της αγοράς που αφορά την μεσαία κατηγορία συσκευών.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, η HTC θα στοχεύει πλέον στην παραγωγή περισσότερων mid-range μοντέλων που θα κινούνται, τιμολογιακά, στα 150 με 300 δολάρια. Επιπλέον, η εταιρεία σχεδιάζει την επικέντρωση στις αναπτυσσόμενες αγορές, όπου τέτοιες συσκευές επιτυγχάνουν υψηλές πωλήσεις. Πέρα όμως από αυτές τις κινήσεις, η εταιρεία θα συνεχίσει να διαθέτει στην αγορά συσκευές που θα εντάσσονται στην high-end κατηγορία, των οποίων το κόστος τοποθετείται πάνω από τα 600 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα