Στην Ευρώπη έρχεται το Android Pay!

Το σύστημα πληρωμών της Google, Android Pay, σύντομα στο Λονδίνο.

Οι Android χρήστες στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι οι πρώτοι στην Ευρώπη που θα έχουν στα χέρια τους το Android Pay. Πρόκειται για ένα app – ηλεκτρονικό πορτοφόλι –συμβατό με την τεχνολογία NFC– που κάνει τις πληρωμές μέσω smartphone «παιχνιδάκι».

Με άλλα λόγια, πλέον οι Λονδρέζοι θα έχουν στα χέρια τους μια mobile

εφαρμογή για να πληρώνουν το λογαριασμό σε γνωστά καταστήματα λιανικής, καφετέριες, εστιατόρια, αλλά και τα εισιτήρια στο μετρό, τα λεωφορεία και τα τρένα.

Βασική προϋπόθεση, βέβαια, είναι να έχουν εισάγει τα στοιχεία της κάρτας τους και να πλησιάσουν το smartphone στο τερματικό. Απαραίτητη κρίνεται η σύνδεση του με μια συμβατή πιστωτική ή χρεωστική κάρτα Visa ή MasterCard.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει τη συνεργασία με αρκετές βρετανικές τράπεζες και καταστήματα λιανικής, αφού η πρωτοβουλία αναμένεται να γίνει πράξη μέσα στους επόμενους μήνες.

Μερικές από τις τράπεζες – «στόχους» της Google για το Android Pay είναι οι εξής: Bank of Scotland, First Direct, Halifax, HSBC, Lloyds Bank, M&S Bank, MBNA και Nationwide Building Society

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής, το Android Pay λειτουργεί μόνο στις ΗΠΑ, με την Google να δηλώνει ότι καθημερινώς εγγράφονται σε αυτό πάνω από 1,5 εκατ. χρήστες.

Ρίξτε μια ματιά στην εφαρμογή εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα