Η Ταϋλάνδη αγοράζει ένα εκατομμύριο tablets!

Η κυβέρνηση της Ταϋλάνδης έχει δρομολογήσει την αγορά ενός εκατομμυρίου (!) Android tablets για να εξοπλίσει εκπαιδευτικούς και μαθητές, υλοποιώντας έτσι την προεκλογική υπόσχεση του κόμματος Pheu Thai. Ο… τυχερός προμηθευτείς είναι η κινεζική Shenzhen Scope, η οποία μέσα στις επόμενες 90 μέρες θα αποστείλει την πρώτη παρτίδα των 400.000 tablets στην Ταϋλάνδη.

Το κόστος για αυτήν την παρτίδα ανέρχεται στα 32,8 εκατ. δολάρια, γεγονός που σημαίνει πως κάθε tablet κοστολογείται στα 82 δολάρια.
Όλα δείχνουν πως ο δρόμος έχει στρωθεί με… πράσινα android ροδοπέταλα για να πέσουν οι υπογραφές και τις δεύτερης παρτίδας των 530.000 συσκευών, ανεβάζοντας το συνολικό κόστος της παραγγελίας στα 75,7 εκατ. δολάρια. «Ένα tablet για κάθε μαθητή της πρώτης τάξης» υποσχέθηκε η νέα κυβέρνηση και προς τύχη των ενθουσιασμένων ταϊλανδών πιτσιρικάδων, η προεκλογική δέσμευση παίρνει σάρκα και οστά.
Το επτάιντσο Scopad SP0712, άλλωστε, δεν διαθέτει αμελητέα τεχνικά χαρακτηριστικά. Φέρει την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού της Google, το Android 4.0 Ice Cream Sandwich, ενώ το 1GB RAM συνοδεύουν 8GB αποθηκευτικού χώρου, ικανά να χωρέσουν όλα τα ηλεκτρονικά βιβλία των μαθητών.
Η συμφωνία έγινε αρχικά σε επίπεδο χωρών (Ταϋλάνδη-Κίνα) και στη συνέχεια η Κίνα υπέδειξε τέσσερεις εναλλακτικούς προμηθευτές, μεταξύ των οποίων φημολογείται πως ήταν και οι Lenovo και Huawei, εταιρείες που ωστόσο δεν κατάφεραν να ρίξουν το κόστος των προτάσεών τους σε τόσο δελεαστικά επίπεδα όσο η Scope.
Αξίζει να αναφέρουμε πως στο «αντίπαλο» στρατόπεδο, η μεγαλύτερη αγορά iPad για εκπαιδευτικούς σκοπούς έγινε όταν στο San Diego των ΗΠΑ, 25.000 ταμπλέτες της Apple μοιράστηκαν σε μαθητές.

Keywords
Τυχαία Θέματα