Εγκατάσταση εφαρμογής στο Android v4 Virtual Machine

Ο Developer Στράτος Μπότσαρης μας εξηγει πως να εγκαταστήσουμε μια εφαρμογή android στα windows βήμα-βήμα. Για να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή στο Android v4 VM, θα χρειαστείτε τη βοήθεια του εργαλείου adb (access debug bridge) που παρέχεται από το Android. To adb

είναι ένα command line εργαλείο για την επικοινωνία του Android v4 VM με τα Windows, αλλά και το Linux. Mε αυτό τον τρόπο μπορείτε να δώσετε διάφορες εντολές στο Android v4 VM, όπως θα δούμε παρακάτω. Περισσότερες πληροφορίες για το adb μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα: http://developer.android.com/tools/help/adb.html

Στην αρχή ανοίγετε ένα command prompt από τα Windows και πηγαίνετε στο φάκελο που είναι αποσυμπιεσμένα τα περιεχόμενα του “VMLite-Android-v4.0.4”. Εκεί με την εντολή “dir”, θα δείτε το αρχείο adb.exe.

Αφού είστε σίγουροι ότι έχετε  ξεκινήσει  το Android v4 VM μέσα από το VirtualBox, τρέχετε την παρακάτω εντολή για να συνδεθείτε με το Android v4 VM:

adb connect localhost

H σύνδεση είναι επιτυχής, οπότε αυτό που απομένει είναι η εγκατάσταση της εφαρμογής.

Στην περίπτωση μας θα εγκαταστήσουμε την εφαρμογή “ Simple Notepad”, η οποία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα: http://www.papktop.com/simple-notepad-1-7-0.html.

Για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή “Simple Notepad”, χρειάζεται να τρέξετε την παρακάτω εντολή:

adb install

Το αρχείο “ Simple_Notepad_1_7_0.apk” το κατεβάσαμε στον φάκελο “D:”, ενώ τρέχουμε το εργαλείο adb από τον φάκελο “D:\VMLite-Android-v4.0.4”. Οπότε για την εγκατάσταση χρειάζεται συγκεκριμένα η παρακάτω εντολή:

adb install ..\Simple_Notepad_1_7_0.apk

Όπως βλέπετε προκύπτει το παραπάνω λάθος που προειδοποιεί ότι υπάρχουν συνδεδεμένες πολλές συσκευές. Για την ακρίβεια είναι μία συσκευή κι ένας εξομοιωτής. Αν τρέξετε την παρακάτω εντολή θα δείτε ότι όντως έτσι είναι τα πράγματα:

adb devices

Στο adb είναι συνδεδεμένοι εσείς στην πόρτα 5555 (με την εντολή adb connect localhost που τρέξατε στην αρχή) και ο εξομοιωτής που τρέχει το Android v4 VM στην πόρτα 5554.

Να σημειώσω ότι ακόμα κι αν συνδεθείτε με την εντολή adb connect:localhost:5555, το ίδιο μήνυμα λάθους θα εξακολουθήσει να εμφανίζεται.

Οπότε η λύση είναι να προσδιορίσετε συγκεκριμένα σε ποιά συσκευή θέλετε να κάνετε την εγκατάσταση της εφαρμογής σας. Έτσι για να κάνετε εγκατάσταση το “Simple Notepad”, δεν έχετε παρά να τρέξετε την εντολή:

adb -s localhost:5555 install ..\Simple_Notepad_1_7_0.apk

Όπως φαίνεται η εφαρμογή “Simple Notepad” εγκαταστάθηκε επιτυχώς στο Android v4 VM, κάτι που μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω οθόνη:

Κι αφού ξεκινήσετε τo “Simple Notepad, μπορείτε να τo χρησιμοποιείτε κανονικά:

Στράτος Μπότσαρης-Developer

Keywords
Τυχαία Θέματα